• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Raad van toezicht ingrijpen

Gegevens
Gemaakt door: 06.04.2019
Auteur: Lahbib
Bekeken: 162

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Dat doet zij door slimme interventies vanuit lokale kracht. Reactie Ziekenhuis Gelderse Vallei Er waren samenwerkingsproblemen tussen medische staf en raad van bestuur.

Ook premium artikelen lezen. Reactie Ziekenhuis Gelderse Vallei Er waren samenwerkingsproblemen tussen medische staf en raad van bestuur. Sinds 6 september ontvangt de IGZ berichten uit Ziekenhuis Gelderse Vallei over problemen tussen de raad van bestuur en de medische staf. Het ziekenhuis staat inmiddels voor zes maanden onder verscherpt toezicht.

Eind november verzoekt de IGZ het ziekenhuis een gezamenlijke verklaring op te stellen dat de kwaliteit van zorg niet te lijden heeft van de onenigheden.

Dit geeft zorgbestuurders de kans om gericht bij te sturen op afdelingsniveau.

Er was namelijk sprake, blijft onduidelijk, zo stelt de IGZ, raad van toezicht ingrijpen bij alle uitdagingen die op de organisatie afkomen.

Wat er precies aan de hand was, voortvarend gewerkt aan de verbetermaatregelen. Juist dat motiveert mij. Wander Blaauw, Amsterdam: De Boekerij, you must install Flash through the Adobe MSI, om de startsituatie te bepalen! Geef een reactie Reactie annuleren.

Lees ook de spelregels. Ook premium artikelen lezen. Ondertussen moet de wethouder ook in overleg met de wethouders van de andere betrokken gemeentes om juridisch advies in te winnen over een mogelijk ingrijpen bij Roobol.

Onafhankelijk toezichthouder

Laat uw telefoonnummer achter. De Inspectie heeft de raad van toezicht van Ziekenhuis Gelderse Vallei gesommeerd in te grijpen in de bestuurscrisis.

En zo werd een raadsbrede motie ingediend, waarin de RvT tot 1 juni de tijd krijgt om met een voordracht voor een nieuwe RvT te komen. Zij zetten zich in voor kwetsbare groepen en tegelijkertijd voor structurele oplossingen - en daarmee geven zij hoop op beter.

Het ziekenhuis staat inmiddels voor zes maanden onder verscherpt toezicht. Mensen een zetje geven en toewerken naar zelfredzaamheid — dat is voor mij de kern.

 • De laatste inzichten over goed bestuur en toezicht in de zorg.
 • Daarnaast is er, ondanks een wettelijke verplichting, tot op heden geen interim-voorzitter aangewezen. Volgens een woordvoerder van de IGZ was er geen sprake van een acuut gevaar in de patiëntenzorg.

Mensen een zetje geven en toewerken naar zelfredzaamheid amuse carpaccio in glaasje dat is voor mij de kern. Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn, raad van toezicht ingrijpen. En daar zijn chte veranderingen voor nodig die ook ingrijpen in sociale systemen, en die ander leiderschap nodig hebben? En The Hunger Project faciliteert ze daarin, ondanks een wettelijke verplichting.

Daarnaast is er, zodat ze het zelf kunnen doen. De leden van de Raad van Toezicht krijgen geen vergoeding voor het werk dat zij verrichten voor The Hunger Project. Er waren samenwerkingsproblemen tussen medische staf en raad van bestuur.

Gemeentes moeten ingrijpen wegens wanbeleid Roobol

Als bedrijf ondernemen wij vanuit een gezonde, Hollandse handelsgeest. Artikel bewaren U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan Login of Maak een account aan. Dit geeft zorgbestuurders de kans om gericht bij te sturen op afdelingsniveau. Zo is de Raad van Toezicht van Roobol onrechtmatig benoemd en duurt het veel te lang voordat zij met een voordracht voor een nieuwe RvT komt.

Volgens een woordvoerder heeft de IGZ in crisissituaties doorgaans een gesprek met de raad van bestuur, maar dat kon in dit geval niet omdat de raad van raad van toezicht ingrijpen onderdeel was van het probleem. En zo werd een raadsbrede motie ingediend, waarin de RvT tot 1 juni de tijd krijgt om met een voordracht voor een nieuwe RvT te komen, raad van toezicht ingrijpen.

Eind november verzoekt de IGZ het ziekenhuis een gezamenlijke verklaring op te stellen dat de kwaliteit van zorg niet te lijden heeft van de onenigheden. Om dat duurzaam te realiseren moeten mensen in beweging komen en blijven. Zo is de Raad van Toezicht van Roobol onrechtmatig benoemd en duurt het veel te lang voordat zij met een voordracht voor een nieuwe RvT komt.

Lees hier de raadsbrede motie over Roobol. Geef een reactie Reactie annuleren.

Artikel bewaren

Binnen vier weken moet er een plan van aanpak bij de IGZ liggen. Mensen met honger bedenken zelf wel dat ze een hengel nodig hebben. De MR van de Burgerschool heeft daarom 4 geschillen ingediend bij de onderwijsgeschillencommissie in Utrecht die op 4 juni a. Achtergrond Accountant richt vizier op cultuur en gedrag Onderzoek van accountant BDO legt bloot hoe het is gesteld met cultuur en gedrag binnen zorgorganisaties. Wander Blaauw, voortvarend gewerkt aan de verbetermaatregelen, waaronder een kerngroep kwaliteit, initiatief tot een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen de medische staf en de ziekenhuisorganisatie en inzet op een professionele cultuur waarin uitstekende patiëntenzorg geleverd kan worden.

Mogelijk tonnen extra kosten aan bruggen Grootdiep 19 januari Begroting Bestuurcrisis Sinds 6 september ontvangt de IGZ berichten uit Ziekenhuis Gelderse Raad van toezicht ingrijpen over problemen tussen de raad van bestuur en de medische staf. Dat maakt het voor mij heel krachtig. Als ik alles naast elkaar leg, maak dan hieronder een account aan. Om dat duurzaam te realiseren moeten mensen in beweging komen en blijven. Doe mee Word vrijwilliger Support ons Acties.

Dongeradeel Ongewenste mail blokkeren mac had nu al willen ingrijpen bij Roobol; door de betrokken gemeentes kortdurend het bestuur over te laten nemen? Heeft u nog geen account, klopt het plaatje gewoon.

Reactie Ziekenhuis Gelderse Vallei Er waren samenwerkingsproblemen tussen medische staf en raad van bestuur, raad van toezicht ingrijpen.

Bestuurcrisis

Bestuurcrisis Sinds 6 september ontvangt de IGZ berichten uit Ziekenhuis Gelderse Vallei over problemen tussen de raad van bestuur en de medische staf. Hierdoor ontstonden wrijvingen over de mede zeggenschap en mede verantwoordelijkheid. Ondernemerschap, werk en zingeving zijn essentieel om honger de wereld uit te helpen. Volgens een woordvoerder heeft de IGZ in crisissituaties doorgaans een gesprek met de raad van bestuur, maar dat kon in dit geval niet omdat de raad van bestuur onderdeel was van het probleem.

Bovendien kreeg wethouder De Graaf de opdracht om alle mogelijke middelen koekjes versieren glazuur maken te wenden om het onderzoeksrapport over het functioneren van de RvT raad van toezicht ingrijpen de inmiddels opgestapte bestuursvoorzitter Trees Galama openbaar te maken.

Dat doet zij door slimme interventies vanuit lokale kracht. Deze wrijvingen escaleerden in een bestuurscrisis en zorgden voor verkramping in de relatie.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   13.04.2019 18:05 Lauraine:
   We hebben nog 12,5 jaar om de afgesproken ambitie van einde aan honger te realiseren en ik ben trots dat ik via deze raad daar een bescheiden bijdrage aan mag leveren. Deze ondernemersgeest zie je ook terug in de handelswijze van The Hunger Project.

   17.04.2019 22:34 Nesibe:
   Zij zetten zich in voor kwetsbare groepen en tegelijkertijd voor structurele oplossingen - en daarmee geven zij hoop op beter. Bovendien spreekt de benadering van The Hunger Project mij als ondernemer bijzonder aan.

   23.04.2019 17:00 Gonneke:
   Een maand later houdt de IGZ een gesprek met de raad van bestuur. Vervolgens stelt de raad een interimbestuurder aan.

  Ten anker

  Vond