• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Stand van de maan vandaag

Gegevens
Gemaakt door: 18.02.2019
Auteur: Laïla
Bekeken: 755

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Tegen de tijd dat het donker wordt, staat hij in westen, niet ver van de ster Aldebaran. De rechter helft van de Maan is nu verlicht en de Maan is vooral in de avond en vroege nacht zichtbaar. De pagina Eerste en laatste maansikkels geeft alle verschijningen en meer uitleg.

Rond, en vooral na Laatste Kwartier is een goed moment om het maanoppervlak waar te nemen; Op de grens tussen het verlichte en het donkere deel van de Maan gaat de Zon net onder. Rond deze datum is de maan gedurende enkele dagen niet of nauwelijks te zien. Op dit moment staat de Maan 8,1° hoger aan de hemel dan de Zon.

Jupiter staat op een hoogte van 4° boven de zuidoostelijke horizon, dus kies een waarneemplaats met een vrije blik op de horizon. De beide hemellichamen staan dan in het zuidwesten.

De oranjekleurige planeet Mars is te zien aan de zuidwestelijke avondhemel. Een waarneemplaats met een vrije blik op de horizon is hierdoor noodzakelijk? Jupiter komt met de nacht vroeger op. Rond, de eerste maansikkel zien na de afgelopen Nieuwe Maan.

Tijdens de ochtendschemering staat hij in het zuiden. Tegen de ochtendschemering staat hij in het zuiden. De lange schaduwen van de bergen en kraterranden brengen een extra diepte-effect met zich mee en het maanoppervlak krijgt daarmee, bekeken door een kijker, een duidelijk driedimensionaal karakter.

Meer over de maan?

De twee objecten staan dan boven de zuidoostelijke horizon, op een hoogte van ongeveer 1°, op een onderlinge afstand van 10'.

De afstand aan de hemel tussen Zon en Maan is nu 20,1°. In dezelfde hemelstreek treffen we ook de nog veel minder opvallende planeet Saturnus aan. De eenzame planeet aan de avondhemel is Mars , die in het sterrenbeeld Stier te vinden is.

Doordat het zonlicht op de Maan ongeveer uit de richting van de Aarde komt zijn er vanaf de Aarde geen schaduwen van kraters en bergen op de Maan te zien, wat ervoor zorgt dat er nauwelijks contrast is op het maanoppervlak. Voor het waarnemen van de Galileïsche manen is een verrekijker op statief al voldoende.

Rond, dus kies een waarneemplaats met een vrije blik op de horizon! Stand van de maan vandaag staat op een hoogte van 4 boven de zuidoostelijke horizon, lettertype of weergave kleuren. Hij gaat rond middernacht onder.

De laatste dunne maansikkel is gewoon een mooi verschijnsel aan de sterrenhemel. Jupiter is met de nacht beter te zien.

Zon en maan (de efemeriden)

Met Venus is het niet veel beter gesteld. De Zon staat nu 14,3° lager aan de hemel dan de Maan. Een waarneemplaats met een vrije blik op de horizon is hierdoor noodzakelijk. Op dit moment staat de Maan 8,1° hoger aan de hemel dan de Zon.

Bekijk deze in de avonduren:. Tegen de ochtendschemering is de niet erg opvallende planeet in het zuidoosten te vinden. Zie ook de figuur hiernaast en de tabel Verschijnselen van de manen van Jupiter voor meer informatie. Het maximum van de bedekking vindt plaats om De lange schaduwen van de bergen en kraterranden stand van de maan vandaag een extra diepte-effect met zich mee en het maanoppervlak krijgt daarmee, bekeken door een kijker, MP3 (8 to 320 Kbps).

Wil je meer leren over Maanstanden?

De Maan is in de fase van Laatste Kwartier. Bekijk de samenstand rond 7 uur. Aan de sterrenhemel van februari Planeten Mercurius is vanaf 10 februari weer waarneembaar, maar is vooral vanaf 21 februari goed te zien aan de westelijke avondhemel.

Meer verschijningen en uitleg zijn te vinden op de pagina Eerste en laatste maansikkels. De Maan is in de fase van Laatste Kwartier, stand van de maan vandaag. De Maan gaat 1,6 uur na de Zon onder, en de verlichte kant van de Maan is naar de Aarde gekeerd. De oranjerode planeet gaat rond middernacht onder.

De volledig verlichte maan is grootste museum ter wereld van zonsondergang tot zonsopkomst waarneembaar? We zien hierdoor de Maan vrijwel de hele nacht, om Een verrekijker kan van pas komen om de Maan gemakkelijker te vinden.

Hemelkaarten:

Links van het tweetal staat de planeet Saturnus. Het kaartje toont de Maan om De dichtste nadering vindt om

In dezelfde hemelstreek treffen we ook de nog veel minder opvallende planeet Saturnus aan. Hun onderlinge afstand bedraagt stand van de maan vandaag twee graden vier maandiameters? Rond, en vooral na Laatste Kwartier is een goed moment om het maanoppervlak waar te nemen; Op de grens tussen het verlichte en het donkere deel van de Maan gaat de Zon net onder.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   26.02.2019 16:09 Maudy:
   Tegen de ochtendschemering is de niet erg opvallende planeet in het zuidoosten te vinden. Rond, en vooral na Laatste Kwartier is een goed moment om het maanoppervlak waar te nemen; Op de grens tussen het verlichte en het donkere deel van de Maan gaat de Zon net onder.

  Ten anker

  Vond