• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Vrije dagen in duitsland

Gegevens
Gemaakt door: 12.01.2019
Auteur: Niamh
Bekeken: 456

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Tijdens Vaderdag wordt er door vader en zoon bier gedronken. Nederland nummer laatst Aanleiding voor de berichtgeving is een onderzoek van Mercer  dat dinsdag is gepubliceerd.

Mercer heeft daarvan alleen Oostenrijk niet meegenomen. Zoals het adviesbureau zelf ook aangeeft is het gangbaar voor werkgevers om er meer te geven: Lees hier wanneer de beste reistijd is voor elke reis. Allerheiligen valt altijd op 1 november. Het is alleen een officiële feestdag, en dus een vrije dag, in de zuidwestelijke deelstaten, de Bundesländer. Nederlanders komen er bekaaid af met de vrije dagen in vergelijking met andere Europese landen.

Het adviesbureau heeft geïnventariseerd hoeveel vrije dagen werknemers hebben in verschillende West-Europese landen.

In Duitsland kent men veel feestdagen. Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Duitsland. Allerheiligen valt altijd op 1 november. De koppen op Nederlandse nieuwssites laten dinsdag weinig te raden vrije dagen in duitsland. Dit zijn de allerbeste tien.

Daarnaast zijn er nog verschillende regionale feestdagen als Corpus Christi en Maria Hemelvaart. In totaal dus weinig vrije dagen voor Nederlanders.

Hoofdnavigatie

Aanbieders van vakanties naar Duitsland. Maar dat is geen reden om te klagen, suggereert econoom Mathijs Bouman in de onderstaande tweet. Duitse vlag die wappert tijdens Dag van de Duitse Eenheid. In Duitsland is veel te doen. Meer arbeidsmarkt arbeidsvoorwaarden vakantie.

 • Het adviesbureau heeft geïnventariseerd hoeveel vrije dagen werknemers hebben in verschillende West-Europese landen.
 • In Duitsland is een milieuvignet voor auto's verplicht in sommige steden. Volgens Eurofound kregen Nederlanders 25 betaalde vrije dagen in , slechts 0,3 dagen minder dan het gemiddelde van de 28 EU-lidstaten.

Vrij Uit autovakantie Klik! Lees ook op Business Insider. Bedenk echter dat Mercer in de vergelijking het minimum aantal vakantiedagen heeft meegenomen dat werkgevers volgens de wet moeten geven, vrije dagen in duitsland. Echter wordt het meifeest niet overal in Duitsland gevierd, in tegenstelling tot de Dag van de Arbeid.

Wij hebben de feestdagen in Duitsland op een rijtje gezet. Meer arbeidsmarkt arbeidsvoorwaarden vakantie. Allerheiligen valt altijd op 1 november?

Nationale feestdagen

Voor wie nog steeds denkt dat we in Nederland te weinig vrije dagen krijgen, moet eens naar de situatie in de Verenigde Staten kijken. In totaal dus weinig vrije dagen voor Nederlanders. Bedenk echter dat Mercer in de vergelijking het minimum aantal vakantiedagen heeft meegenomen dat werkgevers volgens de wet moeten geven. Op 1 mei is het Dag van de Arbeid, wat een wereldwijde feestdag is.

Mercer heeft daarvan alleen Oostenrijk niet meegenomen? Volgens Eurofound kregen Nederlanders 25 betaalde vrije dagen inslechts 0,3 dagen minder dan het gemiddelde van de 28 EU-lidstaten! Als je op basis van deze gegevens conclusies trekt, komen Nederlanders er inderdaad bekaaid af. Je krijgt de indruk dat het slecht gesteld is met de arbeidsvoorwaarden in Nederland.

Niet in elk land wordt dit echter als officile feestdag gezien, vrije dagen in duitsland.

Nederland nummer laatst

Op de veertigste dag na Pasen wordt Hemelvaartsdag gevierd in Duitsland. Dan zie je dat Nederlanders gemiddeld 1,7 minder vakantiedagen hadden in Een bekend feest, maar geen nationale feestdag, in Duitsland is het Oktoberfest. Dat zijn er in Nederland twintig per jaar. Bij het Oktoberfest neemt het bier een belangrijke rol in.

 • Daar krijgen werknemers gemiddeld 16 vakantiedagen per jaar.
 • Bedenk echter dat Mercer in de vergelijking het minimum aantal vakantiedagen heeft meegenomen dat werkgevers volgens de wet moeten geven.
 • Duitsland is de kerstmarktkoning.
 • Met 8 feestdagen en 20 wettelijk bepaalde vakantiedagen scoort Nederland het slechtst van de vergeleken landen.

Dit zijn de mooiste plekken van ons buurland Duitsland. Wandelen in de natuur, de middeleeuwse straatjes van Rotherburg of de prachtige Moezelstreek, het kan allemaal, vrije dagen in duitsland. Gerelateerde artikelen Spanning op arbeidsmarkt loopt op tot recordhoogte:. Kasteel Neuschwanstein, Thorbeckestr! Is het echt zo slecht gesteld met de vrije dagen in ons land.

Het adviesbureau heeft genventariseerd hoeveel vrije dagen vrije dagen in duitsland hebben in verschillende West-Europese landen! De feestdag wordt alleen in Saarland als een officile feestdag gevierd? Daarnaast wordt het als een officile feestdag gevierd in Beierse gemeenten met sterk overwegend katholieke inwoners.

Overige (feest)dagen 2019 - Nederland

Dit Oktoberfest is het grootste bierfeest ter wereld en wordt door miljoenen mensen bezocht. Om de vergelijking met het Mercer-rapport te maken, is het relevanter om naar de eerste vijftien lidstaten te kijken EU Kasteel Neuschwanstein, de middeleeuwse straatjes van Rotherburg of de prachtige Moezelstreek?

Volgens Eurofound kregen Nederlanders 25 betaalde vrije dagen interwijl het EUgemiddelde op uur lag, vrije dagen in duitsland. Daarnaast start er ook een nieuw tolsysteem voor personenauto's vanaf 1 januari Een voltijd werknemer in ons land klokte uur inslechts 0,3 dagen minder dan het gemiddelde van de 28 EU-lidstaten. Op de veertigste dag na Pasen wordt Hemelvaartsdag gevierd in Duitsland.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   16.01.2019 16:02 Siemen:
   Berichten vandaag dat NL de minste vakantiedagen heeft. Allerheiligen is niet in heel Duitsland een officiële feestdag.

  Ten anker

  Vond