• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Deel like en win acties verboden

Gegevens
Gemaakt door: 07.04.2019
Auteur: Johnathan
Bekeken: 291

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Dank voor het compliment Boudewijn! Jeroen voor 't Hekke Jeroen voor 't Hekke is mede-oprichter van Infective Collective, bedenkers en ontwikkelaars van social media campagnes met een focus op Facebook marketing.

Een hele belangrijke die veel apps negeren wat inhoudt dat je page ook zonder pardon gewist kan worden: Hoop dat het zo duidelijk is, zo niet dan mag je mij ook altijd mailen op lianne karelgeenen. Ik heb op mijn facebook staan dat het wel heel hard gaat met de likes en "raad hoeveel likes ik 1 maart heb.

Klik hier om hem te downloaden! Dus als voorwaarde stellen dat ze je page moeten liken mag wel? Jouw reactie verplicht Vul jouw reactie in. Wat betekent dit concreet?

Deze maken deel uit van de spelregels van Facebook waar elke Facebook-gebruiker mee akkoord is gegaan. Dat moet met deel like en win acties verboden tips en tricks geen probleem zijn, zou je mij kunnen vertellen wat redenen zijn achter deze regels op het adverteren op Facebook! De guidelines geven verder aan waaraan winacties moeten voldoen.

Stef, wat het iets lastiger maakt om fans te krijgen. Hou je aan de regels.

Dit doe je door zelf een aangepaste doelgroep publiek te maken. We zetten daarom even voor je op een rij wat er nog meer niet mag.

Veel Facebookgebruikers delen berichten namelijk alleen met hun vrienden. Natuurlijk gebruik je de nieuwe pagina statistieken van FB voor het analyseren van je fanpage en om te zien welke berichten het beste werken. Hierdoor lopen wij dus winnaars mis omdat het bericht wellicht vanwege edgerank de winnaar niet bereikt.

Deelnemers verplichten om zelf een post of foto te zetten op hun eigen tijdlijn of die van een vriend om mee te kunnen doen met de actie;. Hi Jade, Nee want dan gebruik je alsnog de Facebook-elementen de 'like' als onderdeel van het winmechanisme voor je actie.

 • Niets mis mee, een winactie is een goede manier om in elk geval tijdelijk meer engagement te creëren en meer verkeer naar je pagina te trekken.
 • Fijn dit artikel, wilde net een actie gaan starten op Facebook met dus allemaal dingen die jammer genoeg niet meer mogen. Wouter Hoi Stef, Ik neem aan dat facebook deze regels zelf ook communiceert?

Ik zit alleen nog met n vraag: Het verplicht delen van een bericht of foto om deel te nemen is dus verboden? Pierre Seebregs Duidelijk artikel waar ik onze klanten graag naar toe verwijs als zij een winactie organiseren op Facebook. Het creatieve brein dat voor elke uitdaging een oplossing vindt.

Enige uitzondering hierop is 'like en ga verder' tabbladen exclusief zichtbaar maken voor fans. Wanneer dit direct op de tijdlijn van de fanpage gebeurt is dat helemaal goed, deel like en win acties verboden. Aangepaste doelgroep maken obv bestaande klanten f fans van een actie.

Wat houden de aanpassingen precies in?

Moeten kleinere bedrijven zich hier ook zorgen om maken of word er enkel gekeken naar de grotere namen? Als wij meedoen met een like en share actie, ziet dit bedrijf dan wel dat wij het bericht hebben gedeeld? Het gedeelte over de promoties is interessant voor ons: Het is een vrij eenvoudige manier om meer naamsbekendheid te krijgen voor jouw product en jouw bedrijf en natuurlijk jouw Facebook pagina.

Hoe kun je Instagram het beste gebruiken voor Dat is ook een mooie manier om leads te verzamelen. Hier was ik al een tijdje naar op zoek, waarom zijn er regels opgesteld als er niet wordt gecontroleerd.

Oftewel, kunnen wij een nieuwe keuken winnen. Ja Like even deze foto aub, bedankt voor het delen. De guidelines geven verder aan waaraan winacties moeten voldoen, deel like en win acties verboden.

Is een Facebook-app nu overbodig of toch niet?

Maike, Je betaald ook niet zozeer voor de likes, maar voor de promotie die je winactie krijgt via het PrijzenZolder netwerk. Het lukt mij niet om met contest capture de likes te exporteren. Like even deze foto aub, kunnen wij een nieuwe keuken winnen! Of een mailinglijst n.

Per betrokken fan heeft dit verhoudingsgewijs veel geld gekost. Naleving van geldende regelgeving met betrekking tot de promotie en alle aangeboden prijzen bijvoorbeeld registratie en het verkrijgen deel like en win acties verboden noodzakelijke wettelijke toestemming.

Hoe los je dat op. Wil je dit niet dan kun je via Facebook. Echter vraag ik me nog 1 ding af! De verplichting van een app zorgde voor een drempel bij het inzetten van Facebook-acties. Indien een bekend merk wordt misbruikt komt een reactie van Facebook vaak wat sneller.

Like & share winacties

Vervolgens laat je de reactie met de meeste likes winnen. Omdat het met een actie op de tijdlijn vaak lastig kan zijn om een winnaar te kiezen, zijn er een aantal tools die je kunnen helpen bij het random kiezen van een winnaar. Het is vanaf nu niet meer verplicht om een app te gebruiken voor promoties. In Nederland worden die bepaald door de Wet op de Kansspelen.

Zolang je niets verplicht op de persoonlijke tijdlijn van deelnemers is er geen probleem. Praat met jouw doelgroep via social messaging. Waardoor je veel mensen niet bereikt als je alleen targeting doet mbv deze optie. Het staat er niet expliciet, maar strikt genomen kunnen de Facebook vrienden van de deelnemer zien wanneer hij of zij het bericht geliked heeft of gereageerd heeft op het bericht.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   17.04.2019 05:44 Adam:
   Ze veroorzaken bovendien spam en scheppen een voedingsbodem voor oplichterij.

   18.04.2019 12:35 Susana:
   Dus foeifoei en wij hebben een betaalde oplossing voor je. Los hiervan moet je nog rekening houden met de hoogte van de prijzen die je verloot omdat je bij bepaalde bedragen onder de kansspelwet kunt gaan vallen en soms ook verplicht reglementen voor deelname moet hebben.

   21.04.2019 15:17 Gülbahar:
   Renze Stef, zou je mij kunnen vertellen wat redenen zijn achter deze regels op het adverteren op Facebook? Is de enige oplossing hiervoor het werken met e-mailadressen?

  Ten anker

  Vond