• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Mag je zachte geitenkaas eten als je zwanger bent

Gegevens
Gemaakt door: 12.01.2019
Auteur: Mijndert
Bekeken: 522

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Kaneel vinden we ook terug in ontbijtkoek, appeltaart en speculaaskoekjes. Laat rauw gehakt daarom liever staan. Deze kaas is voldoende verhit, waardoor er geen risico is op een listeriabesmetting.

Mozzarella en brie Alle harde kazen kunnen veilig gegeten worden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Alle forums Bekijk alle artikelen. Maar is het wel zo goed voor de gezondheid? Deze stof kan schadelijk zijn voor de ongeboren baby, vooral tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.

Anderzijds kan er na het pasteuriseren alsnog een besmetting optreden! Waar kan ik op hoofdlijnen op letten. Hoeveel zuursel bevat de kaas. Parmezaanse kaas Mozzarella Gorgonzola. Wil je weten waarom deze adviezen gelden! In het ergste geval kan het leiden tot een miskraam of doodgeboren kindje.

Babykalender Hoe oud is je baby? Wordt de melk wel of niet verhit?

Gerelateerde artikelen

Dan is de gratis app ZwangerHap ook wat voor jou. Veiligheid Met de moderne, hygiënische productiemethodes is men in staat om goede en veilige geitenkaas te maken. Kaas gemaakt van rauwe melk kun je tijdens je zwangerschap beter mijden. Deze stof kan schadelijk zijn voor de ongeboren baby, vooral tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Sommige buitenlandse kaasjes zijn gemaakt van rauwe, ongepasteuriseerde melk.

Listeria in geitenkaas Zachte geitenkaas gemaakt van rauwe geitenmelk wordt gezien als een risicoproduct voor Listeria.

 • Wat je als zwangere juist wel en niet mag eten Wat mag een zwangere vrouw nu juist wel eten in de 9 maanden en wat mag zij nu juist niet.
 • Zout heeft een conserverende werking.

Toch is er nog nooit Listeria aangetroffen in geitenkaas. Wil je op veilig spelen, koop dan alles bij de bekende supermarkt. Het risico op een listeriabesmetting is gelukkig heel erg klein.

Honing kan besmet zijn met sporen van de clostridium-bacterie. Zwanger en geitenkaas Geitenkaas wordt weleens afgeraden voor zwangere vrouwen.

Crème fraîche

Dit is voor de ongeboren baby een gevaarlijke bacterie die bij een infectie vervelende gevolgen kan hebben. Door het zure karakter van verse geitenkaas is de kans op uitgroei van Listeria minimaal, ook als deze gemaakt is van rauwe geitenmelk.

Vermijd tijdens je zwangerschap rauwmelkse kazen en dan vooral zachte varianten zoals brie, roquefort, gorgonzola en camembert.

Daardoor kun je sneller een voedselinfectie krijgen. De meeste van deze beweringen zijn wat achterhaald. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Alles over sporten tijdens en na de zwangerschap.

Heb je toch per ongeluk een stukje rauwmelkse kaas gegeten tijdens je zwangerschap. Koffie tijdens de zwangerschap: .

Welke kaas niet: au lait cru oftewel rauwmelkse kaas

Vul je uitgerekende datum bereken in en ga direct naar je week. Merlijn, Bûche de Chèvre en andere geitenkazen. Het hart van een zwangere vrouw heeft het toch al zwaarder te verduren.

Cottage cheese, hüttenkäse, roomkaas en smeerkaas zijn bij de productie verhit en zijn dus ook geen probleem.

Voel je je grieperig of denk je dat je besmet kan zijn met de listeriabacterie, dan kan koffie zetten zonder filterhouder dit laten testen bij de mag je zachte geitenkaas eten als je zwanger bent en wordt indien nodig een hoge dosis antibiotica voorgeschreven.

Als je een besmetting vermoedt, raadpleeg dan je huisarts. Brie en mozzarella zijn de wat zachtere kazen. Voor zwangere vrouwen is een besmetting met de listeriabacterie wel gevaarlijk, omdat het kan leiden tot een miskraam of een te vroeg geboren kindje! Deze sporen groeien bij kinderen jonger dan 1 jaar uit tot bacterin en veroorzaken spierverlamming. Neem vanwege gevaar op besmetting met bacterin waaronder listeria en de parasiet Toxoplasma gondi de volgende producten niet: Ook laat ze de zwangere Julia zien wat je wel en niet kunt eten als je zwanger bent.

Medische informatie… Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.

Geitenkaas tijdens zwangerschap

Voor de meeste soorten geitenkaas wordt de geitenkaas eerst gepasteuriseerd. Ook bij mozzarella geldt: Lees hier meer over in dit artikel.

Door het zure karakter van verse geitenkaas is de kans op uitgroei van Listeria minimaal, ook als deze gemaakt is van rauwe geitenmelk.

Verder kunnen schadelijke stoffen zoals alcohol en zware metalen zoals kwik in roofvissen en gifstoffen in planten en kruiden in grote hoeveelheden gevaarlijk zijn voor de baby in de buik! Door dit grote tijdsbestek weet men vaak niet wat de oorzaak van de infectie is geweest.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   17.01.2019 20:21 Léa:
   Volgens mij kun je in de supermarkt inderdaad geen rauwmelkse kazen krijgen, maar ik vind de voorverpakte wel een goede tip!

  Ten anker

  Vond