• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Samsung wasmachine pompt water niet weg

Gegevens
Gemaakt door: 24.01.2019
Auteur: Hector
Bekeken: 832

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Loopt dit makkelijk weg, dan is er geen blokkade. Wanneer al het water eruit is, sluit je de stekker weer aan en wacht 2 minuten totdat er een klik te horen is.

We helpen je graag verder. Er hoeft niet direct iets ernstigs met de wasmachine aan de hand te zijn. Stator motor vervangen Te weinig water Temperatuur is niet correct Verwarmingselement vervangen Vullen met water duurt lang Was nat na centrifugeren Wasmachine begint niet met wassen Wasmachine centrifugeert niet Wasmachine doet niets Wasmachine lekt Wasmachine pompt geen water weg Wasmachine schoonmaken Wasmachine schudt abnormaal Wasmachine staat niet in balans Wasmachine stinkt Wasmachine stroomt over Wasmachine typenummer vinden Zeepbakje vervangen.

Beste wasmachines Beste wasmachines Beste bovenlader wasmachine Beste was-droogcombinatie Beste stoomwasmachine. Eenvoudig oplossen met tips van de monteur Er hoeft niet direct iets ernstigs met de wasmachine aan de hand te zijn. Hieronder een overzicht van mogelijke oorzaken van het probleem 'Wasmachine pompt niet af', met een kosten indicatie. Geen blokkerend kledingsstuk Mocht er zich niets voor de afvoer bevinden, of in de pomp, dan kan de pomp zelf kapot zijn.

Dan kunt u hier direct uw benodigde wasmachine onderdelen bestellen. Je moet van tevoren zoveel mogelijk water hebben weggehaald voordat je het filter verwijdert. De afvoerslang zit te diep in de afvoerbuis Als de afvoerslang te diep in de afvoerbuis zit wordt het water terug in de wasmachine gepompt door het hevel effect Haal de slang uit de afvoerbuis en zorg ervoor dat de afvoerslang niet dieper dan 15 cm in de afvoerpijp zit.

Hoor je hem wel, met een dopje. De meeste wasmachines hebben een afvoerslangetje, maar pompt hij hyundai ioniq electric long range water af. De afvoerslang is geblokkeerd Controleer de slang aan de achterkant van de wasmachine op een knik of verstopping De afvoerslang zit te diep in de afvoerbuis Als de afvoerslang te diep in de afvoerbuis zit wordt het water terug in de wasmachine gepompt door het hevel effect Haal de slang uit de afvoerbuis samsung wasmachine pompt water niet weg zorg ervoor dat de afvoerslang niet dieper dan 15 cm in de afvoerpijp zit, samsung wasmachine pompt water niet weg.

 • En uiteraard kunnen de kosten ook verschillen per reparatiebedrijf. Benieuwd of je wasmachine het nog waard is om gerepareerd te worden?
 • Hier kan een kledingstuk in vastzitten. Onze monteurs weten door hun jarenlange ervaring heel snel wat er aan de hand is met uw wasmachine.

Hoe je dit oplost?

Voor complexere oplossingen heb je een monteur nodig. Hoor je niets dan is er ook geen sprake van iets wat in de weg zit en zit het probleem ergens anders.

Als er geen pompfilter is geplaatst, moet de pomp mogelijk worden verwijderd om deze te controleren. Schakel de wasmachine om te beginnen uit en haal de stekker uit het stopcontact, zodat je bij de waterpomp kunt komen. Zelfs als deze draait, kan het zijn dat de propeller is afgebroken. Plaats een bakje of een oven-schaal voor de wasmachine en laat het water uit het slangetje lopen.

 • In dat geval is het het beste om door een specialist te laten kijken naar het apparaat.
 • Dan is waarschijnlijk de toevoer naar de pomp geblokkeerd.

Dit zorgt ervoor dat het programma niet afgemaakt kan worden. Kosten samsung wasmachine pompt water niet weg af van het merk.

Niet gevonden wat je zoekt. Wie weet staan er de nodige tips in die jouw wasmachine weer het water laat afvoeren en hij weer gaat werken zoals het hoort.

Als er geen pompfilter is geplaatst, moet de pomp mogelijk worden verwijderd om deze te controleren.

Repareren of nieuwe kopen?

Binnen 10 minuten weet de monteur de oplossing. Vaak achter een klepje of een plint. Wanneer je merkt dat jouw wasmachine het water niet meer afpompt , dan is dit natuurlijk erg vervelend. Gebruik daarna een haakje om te proberen de sok te verwijderen.

De meeste wasmachines hebben een afvoerslangetje, met een dopje. Niet gevonden wat je zoekt. Benieuwd of je wasmachine het nog waard is om gerepareerd te worden! Je kunt nog extra model len toevoegen. De monteur kijkt met je mee via skype of Facetime. Hierachter bevindt zich onder meer de afvoerbuis van de pomp.

Belangrijkste oorzaken waardoor wasmachine niet leeg loopt

Controleer de afvoer waarop de wasmachine is aangesloten. Hoor je de machine na enige tijd weer geluid maken? Telefoon lokaal tarief Openingstijden:

 • Om dit op te lossen moet je de wasmachine open maken.
 • Samsung Community Stel je vraag aan onze Community of deel je ervaringen met andere Samsung gebruikers.
 • Hoor je hem wel, maar pompt hij geen water af?
 • Dan weet je dat het goed zit en dat je weer gebruik kunt maken van het wasapparaat.

Controleer de afvoer waarop de wasmachine is aangesloten. De pomp moet vervangen worden. Wasmachine pompt het water niet weg Aan het eind van een wasprogramma moet normaal gezien het waswater afgevoerd worden.

Volg ons via facebook. Een aantal mogelijke oorzaken zijn: Zorg ervoor dat afvoerslang niet dieper dan 15 cm in de afvoerpijp hangt ook moet de slang minimaal 10 cm diep in de elisa cavaletti mode online kaufen zitten. Dan kunt samsung wasmachine pompt water niet weg hier direct uw benodigde wasmachine onderdelen bestellen.

Filterdeksel reinigen

Verwijder de dop en laat het water eruit lopen in een container. Het is echter ook mogelijk dat jouw wasmachine na deze behandeling nog steeds niet werkt. Wasmachine pompt niet af Als je wasmachine het water niet af pompt, blijft de wasmachine vol water staan.

Defecte pomp Als de afvoer pomp niet goed meer werkt, kan het water niet afgepompt worden. Doe de gratis online check wasmachine kopen of repareren? Het kan ook zo zijn dat het wasprogramma onderbroken wordt doordat het water niet meer wordt weggepompt.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   28.01.2019 12:09 Chaïmae:
   Dan is waarschijnlijk de toevoer naar de pomp geblokkeerd. Benieuwd of je wasmachine het nog waard is om gerepareerd te worden?

   02.02.2019 17:47 Hennie:
   Hoe zet ik het kinderslot van mijn wasmachine aan of uit?

  Ten anker

  Vond