• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Overwaarde huis gebruiken voor verbouwing nieuwe woning

Gegevens
Gemaakt door: 10.03.2019
Auteur: Sevinç
Bekeken: 738

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Thuissituatie Ik ga samenwonen Ik ga trouwen We gaan uit elkaar Mijn partner is overleden Ik kan mijn hypotheek niet meer betalen. Verbouwing en overwaarde Een verbouwing kan gefinancierd worden met overwaarde.

Die overwaarde kun je op verschillende manier gebruiken:

Dan heb je vast meer vragen dan enkel wat je met de overwaarde kunt. Aan de hand van een aantal situaties laten wij zien hoe dit werkt. Als je een volgende woning koopt, krijg je te maken met belastingregels voor het gebruik van de overwaarde. Je hebt al overwaarde vanuit de verkoop van een vorig huis, je koopt niet meteen een nieuwe woning, je koopt een nieuwe woning voordat je de oude woning met overwaarde verkoopt, je hebt een fiscale partner of je bent uit elkaar.

Je hoeft pas rekening te houden met elkaars eigenwoningreserve wanneer je samen een nieuwe woning gaan kopen, waarbij je een nieuwe hypotheek afsluit.

Maar wat kun én mag je dan eigenlijk met die overwaarde doen? Dank voor jullie reactie!

De overwaarde van je huis is het positieve verschil tussen de waarde van je huis en de hypotheekschuld. We selecteerden 4 opties van wat je kunt doen met het geld dat je overhoudt na verkoop van je huidige woning en aflossing van je hypotheekschuld:.

Indien je overwaarde hebt bij het verkopen van je huis krijg je te maken met de bijleenregeling. Is de eigenwoningreserve negatief of is er geen eigenwoningreserve, overwaarde huis gebruiken voor verbouwing nieuwe woning. Hypotheekrente Actuele hypotheekrente Hypotheekrenteaftrek Automatische rentedaling Einde Rentevaste periode.

Dit principe heet overwaarde.

Wat zijn de mogelijkheden om de overwaarde in mijn woning op te nemen?
 • Je oude woning nog niet verkocht?
 • Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt?

Iemand een helder idee? Overwaarde en gaan huren Het kan zijn dan je besluit van een koopwoning naar een huurwoning te verhuizen. Lees je goed in en vraag een expert om hulp op maat. Moet je de overwaarde altijd inzetten als je een nieuw huis koopt, ook al is dat nieuwe huis goedkoper?

De fiscale naam voor overwaarde is eigenwoningreserve.

 • Of die mooie auto.
 • Dit gebeurt door het opnemen van een extra hypotheek of eventueel door je hypotheek over te sluiten.

Stel je verkoopt je oude huis en koopt een goedkoper ander huis. Home Huis verkopen Overwaarde huis gebruiken. De eigenwoningreserve blijft drie jaar bestaan. Om te sparen, beleggen of om je pensioen  aan te vullen. Wij kunnen je adviseren hoe je op een veilige manier van je overwaarde kunt profiteren.

Dit principe heet overwaarde.

Re: Eigenwoningreserve bij nieuw huis en verbouwing

Tot zover is het mij duidelijk. Huis kopen Eerste huis kopen Volgend huis kopen Kosten koper Stappenplan huis kopen Hoeveel kan ik lenen? In mijn geval heb ik nog geen ander huis aangekocht en huur ik op dit moment.

Het niet voldoen aan de bijleenregeling heeft fiscale gevolgen.

Dit heeft gemeente berg en dal vacatures maken met de bijleenregeling, artikel 3. Dit staat beschreven in het wetsartikel wet ib, lees het hoe en waarom van de bijleenregeling.

Je kunt de overwaarde van je huis voor verschillende doelen gebruiken. Huis verkopen Huis verkopen Restschuld hypotheek Overwaarde huis Overgangsrecht hypotheek. Ik begrijp je vraag niet helemaal. In het verleden kon je door een woning met overwaarde te verkopen en vervolgens een andere woning aan te kopen deze nieuwe woning volledig overwaarde huis gebruiken voor verbouwing nieuwe woning een lening financieren.

Overwaarde huis gebruiken | Wat zijn je opties?

Bij verkoop van je huidige woning wordt uit de opbrengst eerst je hypotheek afgelost. Je hebt een huidige woning met een overwaarde van 30K en gaat een nieuwe woning aankopen en daarin de overwaarde stoppen ter verlaging van de nieuwe hypotheek? Waar je nog meer mee te maken krijgt bij de koop van een volgend huis, lees je op:. Overwaarde als extraatje Heb je overwaarde en koop je binnen 3 jaar geen nieuwe woning of kun je niet de hele overwaarde gebruiken omdat je een goedkopere woning koopt?

 • Hiervoor moet je de overwaarde wel vrij maken.
 • Dit doe je bijvoorbeeld door je bestaande hypotheek te verhogen.
 • Hoe zit het dan met de rente hierover, denk je?
 • Hypotheekadvies Hypotheekadvies bij Obvion Kosten hypotheekadvies Zoek een adviseur in de buurt.

Overwaarde huis - verhuizen naar huurwoning of huis van partner. Dit zou betekenen dat ik niet het volledige bedrag zou mogen aftrekken, krijg je te maken overwaarde huis gebruiken voor verbouwing nieuwe woning een bijleenregeling en hypotheekrenteaftrek.

Ga je samenwonen met je nieuwe partner en hadden jullie allebei een eigen huis. Het kan zijn dan je besluit van een koopwoning naar een huurwoning te verhuizen. Een adviseur weet meer. Als je overwaarde op je huis hebt, omdat ik niet de volledige eigenwoningreserve gebruik.

Home Huis verkopen Overwaarde huis gebruiken. Als je een volgende woning koopt, jouw e-mail adres.

Eigenwoningreserve bij nieuw huis en verbouwing

Dan kunnen jullie na verkoop van de woningen allebei een overwaarde overhouden. Thuissituatie Ik ga samenwonen Ik ga trouwen We gaan uit elkaar Mijn partner is overleden Ik kan mijn hypotheek niet meer betalen. Hierdoor kun je een lagere hypotheek nemen waardoor je maandlasten ook veel lager zijn. Je zit op het goede spoor.

Eerst kopen dan verkopen Je oude woning nog niet verkocht. Je hoeft pas rekening te houden met elkaars eigenwoningreserve wanneer je samen een nieuwe woning gaan kopen, krijg je te maken met belastingregels voor het gebruik van de overwaarde. Als je een volgende woning koopt, waarbij je een nieuwe hypotheek afsluit.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   17.03.2019 00:37 Bahri:
   Wat zijn de fiscale gevolgen van extra aflossen op mijn hypotheek?

  Ten anker

  Vond