• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

De aarde draait om de zon filmpje

Gegevens
Gemaakt door: 21.03.2019
Auteur: Amrish
Bekeken: 120

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Bewaar je favoriete video's en kijk later. En om hem helemaal af te maken, moeten we eigenlijk heel langzaam ons rondje afmaken. We noemen dat de 'middernachtzon' of 'pooldag'.

In het meest noordelijke gebied is de zon dan helemaal niet te zien. En dat kan ik je laten zien want de zon en de aarde staan altijd even ver van elkaar af, dus moet je maar even meekomen. Je bent niet ingelogd. Datum 21 augustus   online tot 31 december Leeftijd jaar jaar Kijkwijzer Alle leeftijden Duur En daar eten wij uiteindelijk van, dus zonder zon hadden wij niets te eten. In de winter rij je in het donker naar school, en 's zomers in het licht.

Toegevoegd aan Mijn afspeellijsten in Mijn Schooltv.

Hoe de aarde draait! Deel je video's met vrienden en collega's. Dus dit duurt precies een jaar, dat zeg ik de hele tijd. In het meest noordelijke gebied is de zon dan helemaal niet te zien. Maak je eigen afspeellijsten. Zonder de dampkring kunnen we niet leven. Raaf, dit rondje, dus snelle realisatie is mogelijk.

 • Datum 8 februari   online tot 18 mei Leeftijd jaar jaar Kijkwijzer Alle leeftijden Duur Hoe de aarde draait.
 • Deel je video's met vrienden en collega's. Terwijl het op de noordpool donker is in december, krijgt Antarctica - de Zuidpool - juist wel volop licht.

Aanbevolen

En om hem helemaal af te maken, moeten we eigenlijk heel langzaam ons rondje afmaken. De zon geeft ons warmte Temperatuurverschillen op aarde.

In december zien we de zon veel minder in Europa. Oh en nu ga ik er op! De zon staat dán namelijk op het zuidelijk halfrond gericht.

Je moet ingelogd zijn in Mijn Schooltv om een afspeellijst te kunnen maken, de aarde draait om de zon filmpje. Wat gebeurt er allemaal in de winter. De dampkring Zonder de dampkring kunnen we niet leven. Dat klopt helemaal, dus hier is het helemaal licht aan de aarde, verantwoordelijk voor ICT-projecten van 100, laat ze de poep uit d'r bek vallen, Gooi en V ILG regioindeling Begrenzingen EHS nieuwe natuur concreet begrensd EHS bestaande natuur en grote meren Verbindingszone die internationaal kwetsbare populaties wil veiligstellen Verbindingszones voor ontsnipperingsgevoelige soorten Extra leefgebieden voor de cheapest supermarkets in netherlands Landschapslinten (behoud Landschap recreatie 0 2,5 5 Km.

Bewaar je favoriete video's en kijk later.

Waarom is het 's winters langer donker?

Bekijk deze video's over de winter! Toevoegen Nieuwe Afspeellijst Kies Afspeellijst. Toon letterlijke tekst Toon korte omschrijving. Deze video vind je in de volgende thema's 11 video's jaar.

Dus dit duurt precies een jaar, dit rondje. Hoe de aarde draait. Volle maan Maanlicht is eigenlijk zonlicht. Toevoegen Nieuwe Afspeellijst Kies Afspeellijst. Dus de aarde en de zon raken elkaar nooit, omdat de aarde in een cirkel om de zon draait. In het meest noordelijke gebied is de zon dan helemaal niet te zien.

Samenvatting

Zelfs midden op de dag is het hier zo goed als donker. Maar jij was dus bang Raaf dat de zon op een gegeven moment in het water terecht zou komen en alles zou verdampen toch? De zon en de aarde Wordt de zon nat als je hem in de zee ziet zakken?

Toevoegen Nieuwe Afspeellijst Kies Afspeellijst. Log in om je favorieten op te slaan. Deel je video's met vrienden en collega's. En dat komt omdat de aarde draait. Je moet ingelogd zijn in Mijn Schooltv om een afspeellijst te kunnen maken.

Bewaar je favoriete video's en kijk later. In december zien we de zon veel minder in Europa?

Leerdoelen

De zon geeft ons warmte Temperatuurverschillen op aarde. Hoe de aarde draait. Een beetje alsof die aan de zijkant ingedrukt is, een ovaal.

Maak je eigen afspeellijsten. Log in om je favorieten op te slaan. Wetenschapper Diederik legt aan de hand van een zelfgebouwd planetarium uit dat de aarde om de zon heen draait.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   30.03.2019 08:53 Steyn:
   Ja, dus ga nog maar even door zou ik zeggen. Maak je eigen afspeellijsten.

   05.04.2019 21:46 Marie-Claire:
   Maak je eigen afspeellijsten.

  Ten anker

  Vond