• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Hoe krijg je hersenvliesontsteking

Gegevens
Gemaakt door: 28.01.2019
Auteur: Priscillia
Bekeken: 151

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

De bacterie kan nauwelijks buiten het lichaam leven en is daarom alleen besmettelijk bij dicht menselijk contact thuis, scholen, kinderopvang. Echter ik ben niet overtuigd, omdat hij steeds heftiger huilt met luier verschonen. Nu is ze vanaf vrijdag al constant aan het braken alles wat erin gaat komt er weer uit.

Herstelperiode Is je kind genoeg hersteld om naar huis te gaan, dan betekent dit niet altijd dat alles voorbij is. De symptomen van hersenvliesontsteking bij kinderen en volwassenen kunnen bestaan uit hoge koorts; hoofdpijn; misselijkheid, overgeven braken ; verwardheid, slaperigheid of sufheid; pijnlijke gewrichten; overgevoeligheid voor licht of geluid; nekkramp of nekstijfheid bij kin op de borst. Laat je kind via het Rijksvaccinatieprogramma vaccineren. U wordt in een korte tijd heel snel zieker.

Als er sprake is van hersenvliesontsteking of sepsis, voelen veel ouders meteen 'dat er iets niet klopt', los van de genoemde symptomen.

Dan moet u voor verdere controle in het ziekenhuis blijven. Huisarts met spoed bellen of niet. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Heeft je kind huiduitslag, hoe krijg je hersenvliesontsteking. Gebeurt dat niet, ga dan zonder verwijzing naar de spoedeisende hulp?

Sepsis kan een gevolg zijn van hersenvliesontsteking, maar kan ook 'zelfstandig' optreden.

Laat je kind via het Rijksvaccinatieprogramma vaccineren.
 • Niet iedereen houdt er iets aan over.
 • Dit hersenvocht staat in verbinding met het ruggenmergvocht en daarom zal je kind een ruggenprik krijgen.

1. Wat is hersenvliesontsteking?

Als je vermoedt dat je kind hersenvliesontsteking heeft, neem dan direct contact op met uw huisarts of buiten kantooruren de huisartsenpost. Wil je zien wanneer we in jouw gemeente zijn, bekijk dan de oproepschema's. De symptomen zijn verschillend afhankelijk van de soort infectie die je hebt. Het ging de eerste dagen erg slecht met hem in het ziekenhuis, maar krabbelde gelukkig op, inmiddels ruim 2 weken verder gaat het gelukkig wel wat beter met hem maar de koorts houdt aan tot De meest voorkomende symptomen van meningitis — zowel bacterieel als viraal — zijn de volgende, al of niet in combinatie met elkaar:.

 • Groeten yvonne Reactie infoteur , Kinderen onder de 2 jaar kunnen snel, dat wil zeggen binnen 24 uur, uitdrogen. Onderzoeken Behandeling Hoe gaat het verder?
 • Vaak ontstaat nekstijfheid, maar dit is niet makkelijk vast te stellen u kunt de kin niet meer op de borst doen. De naam zegt het zelf:

Was voor het eten en na elk toiletbezoek je eigen handen en die van je kind Kom je erachter dat je kind met iemand in aanraking is geweest die later een hersenvliesontsteking bleek te hebben! Hersenvliesontsteking wordt ook meningitis genoemd. Vaak slaagt het lichaam erin om deze boosdoeners op tijd op te ruimen. Mijn Ouders van Nu Instellingen wijzigen Uitloggen! Ook wou ze helemaal niks alleen in bed liggen, reageerde haast ook nergens hoe krijg je hersenvliesontsteking.

Wat is hersenvliesontsteking?

De koorts is wel over maar ze drinkt erg weinig, plasluiers zijn minimaal, geen eetlust, ontzettend hangerig, slaperig, huilerig. Behandelen Een virale hersenvliesontsteking  gaat vanzelf over.

Zo ontstaat een hersenvliesontsteking.

Naomihoe krijg je hersenvliesontsteking, Vaccinatie Meningokokken Ben jij tussen 1 mei  en 31 december  geboren. Hoe wordt een hersenvliesontsteking veroorzaakt. Het virus kan onder andere een hersenvliesontsteking veroorzaken. Is je kind genoeg hersteld om naar huis te gaan, dan betekent dit niet altijd dat alles voorbij is.

Welke acties moeten ondernomen worden.

Hersenvliesontsteking symptomen

De assistente op de huisartsenpost zal onder meer een aantal medisch inhoudelijke vragen stellen; op basis daarvan zal beoordeeld worden of een bezoek aan de weekendarts nodig is. Dat gebeurt meestal door een bacterie of virus. Hier krijg je antibiotica om de bacterie te doden. Met hoesten heeft ze keelpijn. Maar niet alleen de naamgeving is verwarrend

Ook kunnen kleine huidbloedinkjes ontstaan. AlexRisicogroepen Bij wie komt een hersenvliesontsteking voor. Alle forums Bekijk alle artikelen. Hersenvliesontsteking ook wel meningitis of nekkramp genoemd is een in sommige gevallen levensbedreigende ontsteking aan de - zoals de naam al zegt - vliezen om de hersenen.

Dit zijn bacterin die hersenvliesontsteking bij kinderen kunnen veroorzaken Mensen die naar landen met een hoog risico reizen, maar veel minder. Is bij u een hersenvliesontsteking vastgesteld, hoe krijg je hersenvliesontsteking. Hoe krijg je hersenvliesontsteking meningitis is een ontsteking van de hersenvliezen die de hersenen omvatten te onderscheiden van de hersenvliezen die slapen in een kasteel nederland in de rug?

Wat is een hersenvliesontsteking?

Deze zitten in de neus en keel. Wat doet de GHOR tijdens rampen en crises? Hierdoor lopen zij relatief meer risico dan hetero's. Snelhulp korte versie, voor noodgevallen 2.

Bij volwassenen komt de aandoening vooral bij soldaten in kazernes, in studentenhuizen en onder homo's voor. Tot was de Hib-bacterie de grootste boosdoener, met name bij kleine kinderen? Hersenaandoeningen Bronnen en referenties: Dus aan je ruggenmergvocht kun je zien hoe het met je hersenvliesvocht gesteld is.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   30.01.2019 13:33 Soraja:
   Wat doet de GHOR tijdens rampen en crises? Een virale hersenvliesontsteking  gaat vanzelf over.

  Ten anker

  Vond