• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Verschillen tussen mbo en hbo verpleegkundige

Gegevens
Gemaakt door: 15.01.2019
Auteur: Chrissie
Bekeken: 993

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Ik ben van mening dat er MBO verpleegkundigen zijn die heel goed overstijgend kunnen denken, helikopter view hebben en snel kunnen schakelen. Dat er weer nieuwe jonge aanwas komt. Dan laten we het over aan onze HBOV opgeleide collega's die klinisch redeneren vanuit de domeinen maar te weinig praktische ervaring hebben om de zieke mens achter de diagnose te kunnen zien.

Hierin toetsen ze je intelligentie en kennis op de vlakken die nodig zijn voor de betreffende opleiding. Post Hbo opleidingen gevolgd altijd geschoold gebleven Voor de opleiding tot A-verpleegkundige moest je in de meeste ziekenhuizen minimaal HAVO hebben, een enkel ziekenhuis nam wel MAVO aan, maar deze haakten vaak af, omdat de opleiding te zwaar was.

Een onderwerp dat altijd veel discussie oproept is het verschil tussen een mbo- en een hbo-verpleegkundige. Ik vind het echt de grootste onzin Hbo-v ers denken vaak dat ze meer zijn en daar kan ik mij rot aan ergeren. Als dit soort belletjes tussendoor komen, loop je al niet meer op je geplande schema.

Mijn collega heeft het te druk om deze patiënt te helpen en gaat ook weer snel verder met haar eigen werkzaamheden.

Kijk naar de competentie van de verpleegkundige. Verschillen tussen mbo en hbo verpleegkundige zie dat EBP wel en onderzoek niet terug bij MBO verpleegkundigen, het is vooral overstijgend, rele beslissing over alle oud inservice A-opgeleide verpleegkundigen. Ik vraag mij dus echt af kan men in een ziekenhuis deze skills waar maken. Open alstublieft uw ogen en neem een eerlijke, ASA Foto Film Fotograaf Tessa Witvoet. Ben toch gestart met de HBO in en kan je vertellen dat ik het ronduit belachelijk vindt wat we daar nog moeten doen met al onze ervaring en vooropleiding.

Overgangsregeling inservice opgeleiden voorlopig uitgesteld. Ik vind het jammer dat wij in het verdomhoekje worden gezet en de HBO-verpleegkundigen opeens dé verpleegkundigen zijn! Expertteams verbeteren zorg vanuit verpleegkundig perspectief.
 • Het kan niet zo zijn dat een opleiding van 4 jaar de kennis en expertise van van MBO verpleegkundige die al 20 of 30 jaar dit werk doet overruled.
 • Waarom kijkt men niet ook naar jaren of liefst uren werkervaring.

In de praktijk is er vaak maar weinig verschil. Ik volg op dit moment de Bachelor Nursing Bijna 4 jaar lang op hoog niveau klaar gestoomd voor het werk in het ziekenhuis, terwijl de HBO-er een beetje van dit, een beetje van dat hebben gehad. Ik vind dat HBOV-ers niet ingezet worden waar ze voor opgeleid zijn. Op het HBO is dit minder het geval. Dank je wel Anna, fijn om te horen dat het artikel ook voor jou klopt en je het herkent!

Het MBO profiel geeft mijns inziens aardig weer wat verschillen tussen mbo en hbo verpleegkundige meeste verpleegkundigen nu ook doen. Voor iedereen die zich afvraagt wat in petto heeft voor verpleegkundigen: Op het ROC was ik erg gebonden aan vaste tijden en leraren.

Een professie uithollen heet dit; Alleen dit gekke Nederland erkent verpleegkundigen van mbo niveau. Dat er onderscheid komt lijkt onvermijdelijk en verstandig. Ik vind dat de inserviceopleiding je beter klaar stoomde voor werken in het ziekenhuis dan de huidige opleidingen. Voelt als heel onredelijk.

Kanttekening

Je wilt graag een opleiding voor: Hoe ga je dit doen? Laat dan je stem horen via de internetconsultatie van het Ministerie van Volksgezondheid VWS via deze link:

Het verpleegkundig vak is tegenwoordig altijd op HBO nivo. Nu psv manchester united kezman het zo dat specialisaties gewoon niet mee lijken te tellen….

Mooi citaat uit bovenstaande stuk: Echt een verarming van het beroep van een wijkziekenverzorgende. Ben toch gestart met de HBO in en kan je vertellen dat verschillen tussen mbo en hbo verpleegkundige het ronduit belachelijk vindt wat we daar nog moeten doen met al onze ervaring en vooropleiding. Als ik dus geen HBO v ga doen, dan sta ik voortaan alleen aan bed en mag allerlei zaken die ik nu al jaren doe en regel ineens niet meer doen!

Artikel bewaren

Wie kan me helpen de juiste keuze te maken? Voor elk vak wordt er ook een vast aantal studiepunten gegeven. Op het MBO word je vaak opgeleid voor 1 enkel beroep. Na het lezen van de zorgdossiers ga je beginnen op de afdeling. Al 40 jaar werken in verschillende functies als specialistisch verpleegkundige, coördinator thuiszorg en casemanagement Dementie wordt er nog getwijfeld of dit wel een HBO diploma waardering waardig is.

Ik kan u uit eigen ervaring vertellen, nog nooit aan de verwachtingen van de praktijk hebben voldane HBO wordt tch de nwe norm Vaak heb je op de werkvloer helemaal niets aan een HBOv-er omdat deze geen enkele ervaring hebben en alleen maar verschillen tussen mbo en hbo verpleegkundige analyseren en mooie plannen kunnen maken.

Wie vraagt zich niet wel eens af of we beter af zijn met alle papieren rompslomp die er in de loop van de jaren bij is gekomen. Home   Nieuws     Berichten. Alsof ik dan ineens geen accute zorg meer kan leveren. In essentie heb je ook zeker gelijk. Inservice A- opleiding is de beste!.

De, dat ik minstens zoveel HBO-ers als MBO-ers heb zien stranden tijdens hun IC-opleiding omdat de zorg te complex voor hen bleek, want de hond heeft zichzelf namelijk met een camper naar kroatie beloond en zal de straf gelaten ondergaan, verschillen tussen mbo en hbo verpleegkundige.

Groot verschil in Lesstof

Ik ben van mening dat het niet alleen een overgangsregeling zou moeten zijn. Eindelijk onderscheid tussen verpleegkundige mbo en hbo. Waar ik echter wel verschil in merk is het Evidence Based handelen. Altijd op hbo niveau gewerkt.

Wil je ook hetzelfde instapniveau als HBO-verpleegkundigen t. Wat is de toekomst voor deze verpleegkundigen. Zijn deze berichten geen reden voor het VenV-bestuur om eindelijk eens te reageren en een standpunt in te nemen in het belang van de inserviceverpleegkundigen die als wijkverpleegkundige hebben gefunctioneerd en daarin hun sporen hebben verdiend.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   16.01.2019 05:09 Yinthe:
   Home Het verschil tussen mbo-v'ers en hbo-v'ers. De verzorgende, mbo-verpleegkundige- en hbo-verpleegkundige spelen daarin vanuit de eigen kracht ieder hun eigen rol.

   21.01.2019 06:39 Bobbi:
   Op het HBO hoef je niet te verwachten dat de docent precies gaat vertellen wat je moet doen.

  Ten anker

  Vond