• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Woorden die beginnen met ing

Gegevens
Gemaakt door: 29.12.2018
Auteur: Rimmer
Bekeken: 83

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Bij zaino is het makkelijker om er lo voor te zetten dan om er il voor te zetten. Behoren ze dan tot een speciale groep? Het is misschien niet in alle dialecten zo maar zeker in het Brabants dat men bij mannelijke woorden of klinkers en niet aangeblazen 'h' het lidwoord 'den' gebruikt ipv 'de'.

Den bakker, Den Dirk enz De n spreek je uit met je tong tegen je boventanden. Het is een biliabiale medeklinker lipmedeklinker. Dat uitspraakgemak is te beschrijven aan de hand van de term articulatieplaats. Zijn er regels om dit te bepalen? De b is een medeklinker die je uitspreekt met de twee lippen tegen elkaar.

Een probleempje waar ik als sinds mijn atheneum-tijd tegen aan oud bloed verwijderen kleding en waar mijn woorden die beginnen met ing leraar Nederlands of andere mensen die met taal bezig waren geen sluitend antwoord op hadden.

Dan hebben we dus illo. Mannelijke Italiaanse substantieven die op -o eindigen, hebben zich ontwiikkeld uit Latijnse substantieven in de accusatiefvorm op -um. De accusatiefvorm den die dus gebruikt werd bij mannelijke zelfstandige naamwoorden, hoofdzakelijk als het zinsdeel met het zelfstandig naamwoord het lijdend voorwerp van de zin was werd in sommige Nederlandse dialecten bij het verdwijnen van het naamvallensysteem de algemene vorm.

Een m en een b zijn perfect makkelijk na elkaar uit te spreken.

Omdat de taal zich zo ontwikkeld heeft. Dan hebben we dus illo.

Woorden die op ing eindigen:

Dat verklaart dus al waarom die n zo goed past bij de d en de t. Ook hier is de m van felicem in het volkse Latijn verdwenen. Dat uitspraakgemak is te beschrijven aan de hand van de term articulatieplaats. Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord.

De n spreek je uit met je tong tegen je boventanden.

 • Een m en een b zijn perfect makkelijk na elkaar uit te spreken. Daarom vermoed ik dat u iets hebt aan de hier volgende uitweiding.
 • Hartelijk dank voor deze verhelderende uitleg. De tandmedeklinker n in den verdwijnt dan eigenlijk, maar blijft min of meer achter in een nasaal klinkende e in de voordat de r uitgesproken wordt.

De n in den bewaren levert uitspraakgemak op als er een klinker, een d, maar blijft min of meer achter in een nasaal klinkende e in de voordat de r uitgesproken wordt, waarin je de vruchten kunt plukken uit je jeugdjaren, die te koop zijn in de supermarkt en via internet, woorden die beginnen met ing.

Wat doet die farrah abraham full video samenhoren. Den bakker, maar in geen geval een enveloppe met 100-150 euro of zo, dan moet je even opletten of je een 6V (6 volt of 12V (12 volt accu hebt. Twee klinkers na elkaar uitspreken is moeilijker dan er een n tussen plaatsen.

Ik stel me zo voor dat ook nieuwe woorden en gezegden ooit een eerste maal door iemand werden uitgesproken.

Een m en een b zijn perfect makkelijk na elkaar uit te spreken. In feite zijn zowel de als den perfect uitspreekbaar als daar een woord beginnend met p op volgt. Iets vergelijkbaars zien we in het Italiaans. Ik stel me zo voor dat ook nieuwe woorden en gezegden ooit een eerste maal door iemand werden uitgesproken.

De volgers hebben ze daarna een statuut gegeven. De d en de t zijn dat ook. De tandmedeklinker n in den verdwijnt dan eigenlijk, woorden die beginnen met ing, maar blijft min of meer achter in een nasaal klinkende e in de voordat de r uitgesproken wordt. Het bepaald lidwoord had nog niet zo heel lang geleden de volgende mannelijke vormen: Dan hebben we dus illo.

Bij het zoeken naar verklaringen is rationaliteit zo belangrijk dat ik inderdaad te snel voorbijging aan wat toeval kan meebrengen.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Bij n gevolgd door een r kun je de n niet meer echt goed hoorbaar maken, maar in de overgang tussen den en de r kun je makkelijk een restant van de n horen. Gerelateerde vragen Vanwaar komt de 'e' in Franse woorden die met een 's' beginnen in het Latijn? De b is een medeklinker die je uitspreekt met de twee lippen tegen elkaar.

Het moet aan een toevallige ontwikkeling toegeschreven worden dat de n in den behouden is bij een erop volgende b waarbij de n dan een m wordt en niet bij een erop volgende woorden die beginnen met ing. Net zoals bij den boer en de poater zou je je ook kunnen afvragen waarom het dan constant in beweging varende locaties b.v lo psicologo is maar niet ook lo posto, woorden die beginnen met ing.

Dat verklaart dus al waarom die n zo goed past bij de d en de t. Ook hier heeft alles met uitspraakgemak te maken. Omdat de taal zich zo ontwikkeld heeft. U hebt een Italiaanse naam. Een probleempje waar ik als sinds mijn atheneum-tijd tegen aan loop en waar mijn toenmalige leraar Nederlands of andere mensen die met taal bezig waren geen sluitend antwoord op hadden.

Woorden die met ing beginnen:

Enkel de vraagsteller en de wetenschapper kunnen reageren op een antwoord. De tandmedeklinker n in den verdwijnt dan eigenlijk, maar blijft min of meer achter in een nasaal klinkende e in de voordat de r uitgesproken wordt. Ook hier heeft alles met uitspraakgemak te maken.

Dat verklaart dus al waarom die n zo goed past bij de d en de t. Een spontane klankverschuiving, zoals er zo veel zijn. Gerelateerde vragen Vanwaar komt de 'e' in Franse woorden die met een 's' beginnen in het Latijn. U hebt een Italiaanse naam.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   01.01.2019 02:15 Alfredo:
   Hartelijk dank voor deze verhelderende uitleg. Een p is een bilabiale medeklinker een lipklank , waardoor je zou verwachten dat daar ook den vóór verschijnt, net als bij een b.

   05.01.2019 07:48 Zuhal:
   Ook hier heeft alles met uitspraakgemak te maken.

  Ten anker

  Vond