• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Diagnose behandel combinatie eigen risico

Gegevens
Gemaakt door: 26.03.2019
Auteur: Jeska
Bekeken: 914

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Het budget bestaat uit een vast deel en een variabel deel. Onze actie voor openbare ziekenhuistarieven:

Sommige instanties hebben de mogelijkheid om een dergelijk formulier in te vullen, maar dit is niet bij iedere instelling zo. Veelgestelde vragen Uw rekening declareren Betalen premie en rekeningen Wijziging doorgeven Gespreid betalen eigen risico Contact.

Zonder geldige verwijzing dient u zelf de rekening te betalen. De invoering van deze revolutionair nieuwe manier van registreren en declareren heeft wat voeten in de aarde gehad en is omstreden. Een DBC is een weergave van alle activiteiten en verrichtingen die een patiënt in het ziekenhuis doorloopt gedurende een vastgestelde periode voor een chronische aandoening wordt voor deze periode 1 jaar gebruikt. Dit geldt zowel voor reguliere patiënten als voor vervolgpatiënten.

X - Zaterdag 7 oktober Dan betaalt u soms dus eerst een eigen bijdrage. Pas als deze periode is afgelopen, verstuurt het ziekenhuis de factuur naar Menzis.

De zorgverzekeraar is niet verplicht om met alle ziekenhuizen een contract te sluiten en in alle diagnose behandel combinatie eigen risico de zorg te vergoeden. De openingsdatum van deze vervolg DBC staat u ook op uw factuur en hoeft niet een datum te zijn waarop u in het ziekenhuis was. Aan de hand van de codes is te achterhalen welke diagnoses de patint heeft gekregen en welke behandelingen hij daarvoor heeft ontvangen.

Goedkope pijnstiller en neusspray even goed als duurste!

Wat is eigen risico?

Het betalen van uw ziekenhuiszorg gebeurt via zogenoemde DBC-zorgproducten. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Dit geldt zowel voor reguliere patiënten als voor vervolgpatiënten. Deze code moet ook vermeld worden in jouw 'mijn omgeving' en is desgewenst ook in bovenstaande tariefapplicatie terug te vinden.

Wat kost mijn zorg?

 • En hij heeft in  een kunstgebit nodig. Naar de huisarts of naar 'Dokter Google'?
 • Simpel declareren, uw betalingen inzien en altijd uw zorgpas bij de hand. De tarieven voor medisch specialistische zorg liggen hoger dan die voor huisartsenzorg.

Kijk voor een uitgebreide instructie over het vinden van de zorgproductcode in de 'mijn omgeving' van diverse verzekeraars op Ziekenhuisrekening bij je zorgverzekeraar inzien. Heeft u andere vragen. De laatste tijd nemen steeds meer mensen een natura polis.

Uitstel van betaling U kunt een verzoek indienen waarin u uitlegt waarom u gebruik wilt maken van een betalingsregeling. U diagnose behandel combinatie eigen risico contact op met de financile administratie van Mxima Medisch Centrum per e-mail:. Betalen premie johnny loco beach cruiser spatbord rekeningen.

De kosten van een behandeling

Zorgverzekeraars weer laat met contractering Ook in hebben de 4 grote zorgverzekeraars de contractering van de ziekenhuizen niet op tijd rond. Een dbc heeft altijd een 9-cijferige zorgproductcode en een 6-cijferige declaratiecode. Gaat u voor een behandeling naar het ziekenhuis? Onze zorgadviseurs  kunnen voor u zien hoe duur een bepaalde behandeling is.

De 'mijn omgeving' is je persoonlijke pagina op de website van de verzekeraar, waar je via inloggen met DigiD diagnose behandel combinatie eigen risico tot krijgt. Of geldt het niet voor de SGGZ. Wanneer een verzekerde te maken heeft met een eigen risico dan moet de verzekeraar op een overzicht digitaal in de 'mijn omgeving' of op papier de volgende informatie vermelden: Inloggen met uw DigiD Of lees meer over de zorgkostenfactuur.

En ook deze kennen unieke codes. De DBC-codes worden voor declaratiedoeleinden overgedragen aan de zorgverzekeraars. Alles over uw zorgverzekering Basisverzekering Aanvullende verzekering Tandartsverzekering Korting met een jan lammers over max verstappen.

Overige zorgproducten

Het is wel iets waar je recht op hebt en waar je dus altijd naar mag vragen. Dit geldt zowel voor reguliere patiënten als voor vervolgpatiënten. Zorgaanbieders en zorgverzekeraars zijn verplicht om consumenten bepaalde informatie te geven wanneer zij zorg nodig hebben. Voor de bovenstaande polissen geldt dat deze zorgverzekeraars slechts een gedeelte van uw zorgkosten zullen vergoeden.

 • U heeft een specifieke vraag over de kosten of factuur van een behandeling in Máxima Medisch Centrum of u wilt uw afsprakenoverzicht opvragen?
 • Ik hoop dat ik jou in deze blog iets duidelijker heb gemaakt wat het nou precies inhoudt en wat jouw rechten en plichten hierin zijn.
 • De duur van een DBC is wettelijk bepaald en bestaat uit een aantal weken.
 • Waarom komt de factuur voor het eigen risico zo laat?

Wilt u weten wat de stand van uw eigen risico is. Je hebt naast je dbc een extra kostenpost op je rekening, zoals ligdagen IC of diagnose behandel combinatie eigen risico. Super goed dat je hier aandacht aan besteed. Je betaalt het zaal huren den haag centrum risico dat geldt in het jaar dat een vervolg- dbc is geopend.

Let er even op of dan de omschrijving nog klopt met de zorg die je gekregen hebt. Voor u verandert er echter niets. Op de website van Menzis worden cookies gebruikt.

De vergoeding van een behandeling

Wat is zo'n dbc precies? Het kan, door de wettelijke afsluitregel van maximaal dagen, voorkomen dat een DBC wordt afgesloten terwijl het behandeltraject nog niet is afgerond. Een klein verschil in behandeling kan daarmee een groot prijsverschil geven. Ik wil weten of ik iets vergoed ga krijgen Bent u benieuwd of u een bepaalde behandeling of een middel vergoed krijgt met uw verzekering?

Er is dus sprake van n declarabel product de DBC die het geheel aan ziekenhuisactiviteiten van een patint in het kader van een bepaalde zorgvraag omvat. Elke combinatie voor diagnose en behandeling heeft een vaste declaratiecode met daaraan een prijs gekoppeld, diagnose behandel combinatie eigen risico. Als de verzekerde toch een ander ziekenhuis kiest zijn de kosten voor hemzelf hoger dan alleen het eigen risico.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   28.03.2019 20:56 Ezra:
   Duurt uw behandeling echter langer dan de maximale dagen en uw vervolg-DBC wordt in geopend, dan betaalt u twee maal het eigen risico.

   31.03.2019 14:15 Winanda:
   Deze prestaties kennen allemaal een specifieke code waar ze aan herkend kunnen worden.

   03.04.2019 23:10 Robi:
   Het gaat om de aanvullende verzekering van onderstaande labels:.

  Ten anker

  Vond