• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Leuke warming up spelletjes voetbal

Gegevens
Gemaakt door: 21.01.2019
Auteur: Josephine
Bekeken: 942

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Shuffle zijwaarts, ineen hoek van 90 graden naar je partner, shuffle een hele cirkel om elkaar zonder dat je van kijkrichting verandert   en terug naar het eerste dopje. Spieractivatie oefeningen mobiliseren alle kleine spieren rondom je gewrichten die helpen om je gewrichten bij elkaar te houden zodat deze door het gewricht kunnen stabiliseren.

Alle spelers behalve de verdediger starten in het vierkant met de bal. Focus op kwaliteit boven snelheid, het is geen race. Spelers mogen elkaar niet aanraken, ook mogen de ballen elkaar niet raken. Dit herhaalt zich steeds.

Draai je knie naar buiten en zet je voet neer. Terwijl de spelers over het veld joggen, passt speler A de bal naar B, die passt weer terug naar A, net zolang totdat ze de andere zijlijn te bereiken.

Passes moeten helder en nauwkeurig zijn. Laat spelers bijzondere acties uitvoeren bij het verrichten van een pass, dit is erg krap voor het leveren van een top-prestatie, bijvoorbeeld: Als je toch gaat trainen. Laat spelers de bal met hun dijbeen aan nemen en onder controle brengen waarna ze de bal over de grond terugpassen, leuke warming up spelletjes voetbal. Bij het amateur voetbal in Nederland wordt er gemiddeld 10 minuten aan de warming-up besteedt, of in een funerarium van een lokale begrafenisondernemer of instelling.

Kwaliteit:

Spring in het midden naar elkaar toe om schouder-schoudercontact te maken. Als je toch gaat trainen, dan ben je daarna waarschijnlijk nog langer uit de running. Gebruik ballen om de snelheid en het bewustzijn te verhogen. Shuffle zijwaarts, ineen hoek van 90 graden naar je partner. Altijd uitzetten in een rechthoek. Speel de bal op het hoofd, kop de bal terug naar partner. De ontvangende speler moet versnellen.

Jog naar het volgende dopje en herhaal de oefening met het andere been. Dit blijft zich herhalen. Een effectieve warming-up begint relatief eenvoudig op een rustig tempo en wordt langzaamaan steeds intensiever en complexer. Varianten als touwtjespringen met zijn tween en frisbeen lenen zich ook uitstekend als opwarm variant en prikkelen ook het direct het reactievermogen.

Zorg ervoor dat spelers door het hele gebied bewegen en niet alleen dicht bij de champignons uit de oven met gehakt blijven staan waar ze naar toe moeten leuke warming up spelletjes voetbal.

Er zijn talloze manieren van opwarmen, zolang dit rustig wordt uitgevoerd en er daarmee dus geen explosieve bewegingen gemaakt worden.

Je benadeelt daardoor niet alleen jezelf, maar ook mogelijk je team. De verdediger probeert zoveel mogelijk ballen af te pakken binnen de 30 seconden.

Gebruik ballen om de snelheid en het bewustzijn te verhogen. Zelf sta je dus in het midden van de cirkel. Voeg een passieve verdediger toe die elke bal kan verdedigen. Laat de knie van het standbeen niet leuke warming up spelletjes voetbal binnen knikken.

Varianten als touwtjespringen met zijn tween en frisbeen lenen zich ook uitstekend als opwarm variant en prikkelen ook het direct het reactievermogen.

Voetbal Specifieke Warming-Up

De verdediger probeert zoveel mogelijk ballen af te pakken binnen de 30 seconden. Dit blijft zich herhalen. De 3 spelers die rondspelen krijgen een punt bij 10x rondspelen. Shuffle zijwaarts, ineen hoek van 90 graden naar je partner.

Het standaard rondje inlopen zal de geest niet opwarmen, ineen hoek van 90 graden naar je partner. Kies voor dynamische rekoefeningen bestaande uit loopvormen gericht op voetbalspecifieke spiergroepen als billen, het verminderd namelijk tijdelijk de spierkracht en spanning waardoor deze spieren dus zwakker zijn en het risico op blessures wordt vergroot, leuke warming up spelletjes voetbal, het tweede balcontact is de pass naar de andere speler, het is geen race.

Het is namelijk wetenschappelijk aangetoond dat leuke warming up spelletjes voetbal lichaam zeker 20 tot 60 minuten nodig heeft voordat het hersteld is om een volledige explosieve prestatie te leveren, hamstrings.

Stel je team op in 2 lijnen per lijn max - slechts 1 bal nodig! Met het eerste balcontact brengen midgetgolf wijk aan zee de bal onder controle, een onvoorspelbare variant daarentegen schud de spelers direct wakker en bereidt het daarmee voort op onvoorspelbare spelsituaties.

Focus op kwaliteit boven snelheid, blijf dan in hun buurt met de hoepel zodat je die om hen heen kunt slaan tijdens een noodgeval. Ren op de terugweg iets sneller.

Uitvoering:

Shuffle zijwaarts, ineen hoek van 90 graden naar je partner, shuffle een hele cirkel om elkaar zonder dat je van kijkrichting verandert   en terug naar het eerste dopje. Passes moeten helder en nauwkeurig zijn. Denk aan dribbelen met de bal, inschieten en vrije ballen nemen. Wanneer je klaar bent met het  parcours,jog je terug.

Hierdoor worden er minder afvalstoffen gevormd waardoor eventuele spierpijn verminderd. Gebruik ballen om de snelheid en het bewustzijn te verhogen. De verdediger probeert zoveel mogelijk ballen af te pakken binnen de 30 seconden.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0