• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wat moet je doen bij een tweedegraads brandwond

Gegevens
Gemaakt door: 15.02.2019
Auteur: Fatimah
Bekeken: 682

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Dat moet je niet doen! Ook bij langdurige hevige pijn, zoals pijn bij kanker. Wat er in feite gebeurt is dat de opperhuid buitenste huidlaag zich losmaakt van je ondergelegen huidlagen Hoe ontstaan brandblaren?

Brandblaren zijn meestal onschuldig, maar er is altijd kans op een infectie. Tetanus wordt veroorzaakt door een bacterie, die via een brandwond in het lichaam kan komen. Komt er bijvoorbeeld etter uit of is ze gezwollen? Tips Is de wonde ontstoken? Begin bij het hoofd vooral gezicht en werk naar beneden.

Afkoeling zorgt ervoor dat de verbranding stopt. Om een kleefpleister te verwijderen: Kijk voor meer informatie over brandwonden op de site van de  Nederlandse Brandwonden Stichting. Hoe de wond behandeld moet worden, hangt af van de grootte van de blaren.

De wond is vochtig bij kapotte blaren.

Moet je een brandblaar doorprikken?

Zelfs onderdompelen in een sloot is beter dan niets doen. Dit geldt ook voor de toepassing van vitamine E of placenta-extracten bevattende crèmes. De wond is vochtig bij kapotte blaren. Bij contact met een chemisch middel dat brandwonden kan geven: Een infectie ligt altijd op de loer bij een brandblaar.

 • De informatie over brandwonden is gebaseerd op de wetenschappelijke richtlijn voor huisartsen, de NHG- Behandelrichtlijn Brandwonden.
 • Informatie, hulp of juridische bijstand nodig? Dek een kapotte, weggeknipte blaar af met een parafinegaas en een pleister of verband.

Beschrijving Wat zijn brandwonden. De gel die in het verband gevormd wordt, kan eruit zien als pus en ook zo ruiken. In het kort In het kort Koel bij verbranding direct 10 tot 20 minuten met lauw stromend kraanwater. Kijk voor meer informatie over brandwonden op de site van de  Nederlandse Brandwonden Stichting.

Betreft het een verbranding door scheikundige producten, zet de patint onmiddellijk onder de douche?

Eerst water, de rest komt later!

Smeer geen zalf op brandwonden. Bijvoorbeeld de CO2 in een brandblusser. Kijk voor meer informatie over brandwonden op de site van de  Nederlandse Brandwonden Stichting. Mijn kind heeft een brandwond!

Het wordt soms ook gebruikt bij artrose, wat moet je doen bij een tweedegraads brandwond, spierpijn en klachten door griep of verkoudheid. In het kort Beschrijving Oorzaken Kan het kwaad. Koelen is belangrijk om de ernst van de brandwonde te beperken en om haar genezing te bevorderen. Laat de huisarts uw brandwond controleren als u twijfelt over de wondgenezing of als de wond na 2 weken nog niet genezen is.

Behandeling Behandeling verschillende brandwonden Voor elke brandwond geldt:. Neem paracetamolals u veel pijn heeft, maar die kunnen vrij snel aan de wond vastkleven. Ook gewoon verband of een schone theedoek kan, before the mobile networks get congested.

Post navigation

Als er na enkele dagen geelgroen vocht uit de brandwond komt. Een eerstegraads brandwond is een rode, droge, pijnlijke plek. Het beschermt tegen infecties met de tetanus-bacterie.

Dit om de kans op infectie van uw wond zo kindgebonden budget en samenwonen nieuwe partner mogelijk te houden.

De verbrande huid ziet er hetzelfde uit als bij verbranding door de zon. Bedenk ook wat u kunt doen om in het vervolg verbranding te voorkomen. Reinig de wonde altijd met ontsmettend product vooraleer je een verband aanbrengt:. In het kort In het kort Bij elke verbranding is direct koelen onder stromend water belangrijk, wat moet je doen bij een tweedegraads brandwond.

Ook de grootte van de wond en de manier waarop de huid verbrand is tellen mee. Bij diepere of grotere brandwonden raadpleeg jouw huisarts of contacteer een brandwondencentrum voor contactgegevens klik hier.

Gebruik voor het doorprikken van de blaar een naald die steriel gemaakt is met alcohol of sterilon.

Zoek op lichaamsdeel

Bedenk ook wat u kunt doen om in het vervolg verbranding te voorkomen. Raak de persoon niet aan, maar verbreek het stroomcontact met iets dat geen stroom geleidt, bijvoorbeeld met een stok of houten bezem.

Net als bij andere verwondingen is het bij brandwonden belangrijk dat u ingeënt bent tegen tetanus.

Spoel eerst de wond met water, neem contact met het Anti Gifcentrum tel. Na met koelen te zijn begonnen, voordat u een nieuw verband aanlegt. Print Verstuur per e-mail.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   19.02.2019 06:42 Ho:
   Maar als je merkt dat de wond 2 weken na de verbranding niet goed geneest of je hebt littekenklachten, ga dan naar de huisarts of het brandwondencentrum. Doe de besmette kledingstukken in een plastiekzak om te vermijden dat andere personen zich er zouden aan verbranden.

  Ten anker

  Vond