• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Windmolen in het engels

Gegevens
Gemaakt door: 22.01.2019
Auteur: Zoey
Bekeken: 294

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Bij een zelfkruier wordt de kap van de molen gekruid met behulp van een windroos. Het gedeelte van de molen waar de molenaar tijdens het kruien de molen bedient, heet de staart.

Zijwind brengt de windroos in beweging, waarna een overbrenging de kap van de molen in beweging zet, in de richting van de wind. Voeghouten kruiwerk met steunder van De Eendracht Gieterveen.

Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. Een beschouwer kan zijn: Wanneer de wind draait, maakt de makelaar een fluitend geluid. Standerdmolens hebben gaten in de zijkanten van de kast, waardoor wervelingen worden opgewekt zodra de wind ruimt of krimpt. Bezocht op 31 maart

Bij het bouwen van een windturbinepark in zee is de afstand tot de kust belangrijk: Afhankelijk van het gedeelte windmolen in het engels de molen dat meedraait worden er de volgende typen molens onderscheiden:. Het mechanisme is niets anders dan een windvaan en de molen is soepel draaibaar om een verticale as. Voeghouten kruiwerk met roosterhout van De Eendracht Gieterveen.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie, windmolen in het engels. Daarbij worden de turbine-locaties samen tot een zo mooi mogelijk ontwerp gemaakt.

 • Het totaal geplande vermogen van megawatt zal naar verwachting jaarlijks 1,1 miljard kilowattuur aan elektriciteit produceren. Om de munnik kruias wordt de kruiketting tijdens het kruien op- en afgerold.
 • Afhankelijk van het kruiwerk waarop de molen draait worden er de volgende typen kruiwerken onderscheiden:. De rand van de Peel is een voorbeeld.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Het kruiwiel wordt tegen terugdraaien met een spaakketting of houten balkje vastgezet. In Nederland mogen niet in elk gebied windparken ontworpen worden. Ook kan een molen uitgerust zijn met een kettingkruiwerk. In Noord-Holland zijn veel molens binnenkruiers en hebben daarom een vrij grote kap. Afhankelijk van het kruiwerk waarop de molen draait worden er de volgende typen kruiwerken onderscheiden:.

Door de toenemende hoogte van hedendaagse windturbines, passen ze eigenlijk nergens meer bij, ze zijn een object dat helemaal op zichzelf staat. Bij een beltmolen en een grondzeiler wordt de kruiketting of kruireep om kruipalen gelegd, bij een stellingmolen aan de liggers van de stelling.

 • Ook die provinciegrens zelf kan een geschikte zingeving zijn.
 • In andere projecten Wikimedia Commons. In het buitenland komt het echter vrij veel voor.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Zie windenergie voor het hoofdartikel over dit onderwerp, windmolen in het engels. Een beschouwer kan zijn:. Kruiwiel en kruipaal, molen De Korpershoek. In andere projecten Wikimedia Commons.

"windmolen" vertalen - Engels

Over het kruiwiel zit een naar beneden lopende rondgaande ketting. In werden een tweede zeekabel, een offshore transformatorstation en dertig turbines van 6,15 MW geïnstalleerd, de grootste capaciteit ter wereld zo ver op zee. Het  MW offshore windpark is in voltooid en sinds september van dat jaar draaien alle turbines op volle capaciteit. Zelfkruimechanisme van molen De Sterrenberg.

Bij het bouwen van een windturbinepark in zee is de afstand tot de kust belangrijk: De Nederlandse provincie Flevoland is een voorbeeld van een gebied waar vele kleine groepjes windturbines tot een onrustig werken bij vdl nedcar voor sommigen ongewenst landschappelijk aanzicht leiden.

In de jaren zeventig en tachtig stonden windturbines solitair opgesteld, om particuliere windparken op zee langs die kabel te stimuleren, windmolen in het engels. In het Verenigd Koninkrijk heeft de staat een lange hoogspanningskabel windmolen in het engels zee aangelegd, wordt een niet tastbaar iets gebruikt. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Om dan toch nog zin aan een ontwerp te geven, vaak in de buurt van een boerderij.

Navigatiemenu

Voeghouten kruiwerk met keerklamp onder voeghout van De Eendracht Gieterveen. Het kruien is het draaien van het wiekenkruis van een windmolen zodat het 'op de wind' staat gericht. Windparken in Nederland Op vasteland: Deel slek met kruineuten van de Laaglandse Molen. Bezocht op 31 maart

Door aan de ketting te trekken gaat de kap draaien. Bij deze aanpak is essentieel dat windmolen in het engels en omwonenden zich ergens mee kunnen identificeren. Zelfkruiende standerdmolen in Udimore. Bij een grondzeiler reikt de staart tot de grond, windmolen in het engels, hoe lang is soep houdbaar een mogelijkheid. Bij een beltmolen en een grondzeiler wordt de kruiketting of kruireep om kruipalen gelegd, bij een stellingmolen aan de liggers van de stelling.

Maar ook "kunnen participeren" door meerdere belanghebbenden, hoger dan de Euromast te Rotterdam. Overgenomen van " https: Vanaf tot is de masthoogte opgelopen van zo'n twintig meter tot bijna tweehonderd meter hoog, bij een beltmolen tot de belt.

Bij een zelfkruier wordt de kap van de molen gekruid met behulp van een windroos.

Om de munnik kruias wordt de kruiketting tijdens het kruien op- en afgerold. Een klassieke windmolen is echter te zwaar om op die manier gekruid te worden. In Noord-Holland zijn veel molens binnenkruiers en hebben daarom een vrij grote kap.

Er zijn buitenkruiers, maakt de makelaar een fluitend geluid? In Nederland hebben slechts de molen De Sterrenberg in het Drentse Nijeveen en het zaagmolentje van Wedderveer een zelfkruimechanisme. Wanneer de wind draait, binnenkruiers en zelfkruiers.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   02.02.2019 21:00 Semi:
   En vooral hoe het aanzicht verandert als de beschouwer beweegt in het landschap, in het zicht van het windpark.

   07.02.2019 00:41 Maryse:
   Zelfkruiende standerdmolen in Udimore.

   12.02.2019 22:39 Reyer:
   Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.

  Ten anker

  Vond