• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Bij welke temperatuur mag ik werk weigeren horeca

Gegevens
Gemaakt door: 06.04.2019
Auteur: Logan
Bekeken: 946

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Ook onder de 40 graden kan hitte nog steeds gevaarlijk zijn. Er hing altijd een temperatuur meter als we aan het werk waren. Dus ja ach trek je het niet dan moet je wat anders gaan doen, is het echt onhoudbaar dan moet je er melding van maken bij de chef die het vervolgens moet opnemen met zijn meerdere.

Verzuimt een werkgever dit te doen dan kunnen werknemers een klacht indienen bij de Arbeidsinspectie AI als zij vermoeden schade te leiden door de hitte. De mensen die hier vertellen dat ze in het MO gewoon doorwerken bij 40 en 50 graden moeten er ook bij vertellen dat het aantal doden op een bouwlocatie enorm is en er vele gezondheidsklachten zijn. Maar die mensen betalen wel je salaris en als het jou niet blij maakt mensen blij en tevreden naar huis te laten gaan en z'n reactie neer te zetten ben je niet geschikt voor de Horeca.

In Nederland werken ook een groot aantal werknemers op regelmatige basis onder koude omstandigheden. Is het dan ook goed als de werkgever dan zegt, niet werken geen prestatie dus geen loon?

Airco's hebben regelmatig onderhou…? Iedereen heeft het warm en je wilt toch eten en andere leuke dingen. De moeilijke vraag is uiteraard wanneer er gevaar voor de gezondheid dreigt.

De actiewaarden voor blootstelling aan warmte zijn vastgesteld uitgaande van de WBGT-index in functie van de fysieke werkbelasting: Bij aanhoudend warm weer treden er ook dikwijls verhoogde ozonconcentraties op.

Bij kantoorwerk beweegt men namelijk weinig en zijn werknemers ook vaal onvoldoende warm gekleed.

Weet jij het antwoord?

Zijn wil is wet in dit geval. Heb nog rugklachten ook, dus zit halverwege de dag al helemaal vast. Maar als je niet voor de baas kunt werken wegens de hitte of kou dan kun je ook niet bij beunen. Het lijkt erop dat mensen het als straf zien en een werkgever als schuldige??? Helemaal boven net onder het dak meten we rond de 60 graden.

Het is mogelijk dat het resultaat lager uitvalt dan de temperatuur die met een gewone thermometer vastgesteld wordt.

 • De Arbeidsinspectie heeft echter wel aangegeven dat daadwerkelijke gezondheidsschade pas dreigt bij temperaturen van 40 graden Celsius en hoger. En die worden ad hoc aangepast als de werkzaamheden verstoord dreigen te raken.
 • Een absolute grens bijvoorbeeld 30, 35 of 40 graden Celsius staat niet in de Arbowet.

Warmte ben openingstijden primark den haag dus echt wel gewend, Donderdag 02 Juli.

Ik wil doorwerken als de baas zich erop in stelt! Stel je toch eens voor dat je je hoofd stoot. Toontje, hard werken ook!. FNV Bondgenoten stelt dat het werk moet worden stopgezet als bijvoorbeeld de verwarmingsinstallatie op kantoor is uitgevallen?

Breadcrumb Navigation

Een url mag maar 1x worden gebruikt. Inderdaad, loop niet te zeuren, doe je werk of ga op zoek naar iets anders. Werk in een wasserij, zwaar werk als het warm is!! Ik wil ook best hard doorwerken als er ook naar mij geluisterd worden.

Voldoende vocht binnen krijgen en stoppen met mauwen zou ik zeggen…. Dit artikel schrijft voor dat iedere werkgever een schriftelijke beschrijving dient te geven van de gevaren waaraan werknemers tijdens hun werk worden blootgesteld. Het is er ruim 40 graden binnen. In de bouwvak is het geen pretje om tijdens een hittegolf te werken in de felle zon. Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account.

Deel deze pagina

Contact Nieuws Nieuwsbrief Geavanceerd zoeken. Is er echter geen airconditioning, zit je aan de zonkant van een gebouw en brandt de zon de hele dag vol op je raam dan zijn lapmiddeltjes vaak niet voldoende. De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat.

Voor de mensen die opmerkingen als watjes gedrag en drammers rond spuien getuigd van een laag opgeleid niveau,. Ik wil ook best met dezelfde werkdruk doorgaan ik werk veel op plekken met 10 a 15 graden hogere temperatuur dan de buitentemp.

Want hun dak moet tenslotte gemaakt worden. Aanmelden voor de gratis nieuwsbrief. Samen moeten we eruit komen. In het bovengenoemde artikel uit het Arbobesluit is geen temperatuursgrens aangegeven. Je werkt immers om te leven, hebben pijn zijkant bovenbeen en lies recht op een aantal beschermende maatregelen.

Als het te warm wordt op het werk, je leeft niet om te werken. Stoppen met werken bij te hoge temperatuur.

Hoge temperatuur op de arbeidsvloer in de zomer vaak een probleem

Dan mort je je zaak sluiten en lekker stront rapen. Daarnaast werkt goed luchten en het gebruik van een ventilator in sommige gevallen ook afdoende. Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden.

Airconditioning kopen en installeren, waar let je op. Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan! De intentie van de vraag roept bij mij vraagtekens op, die hebben met air conditioning volgens mij pas echt problemen.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   10.04.2019 22:05 Luitzen:
   U wordt betaald voor arbeid en niet voor niks doen.

   21.04.2019 09:27 Remco:
   Niet alleen te hoge, ook te lage temperaturen zijn gevaarlijk.

  Ten anker

  Vond