• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wanneer moet nieuwe auto gekeurd worden

Gegevens
Gemaakt door: 26.03.2019
Auteur: Mehran
Bekeken: 429

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Is uw auto geselecteerd voor een steekproef? Is een auto die vanuit Macedonië afkomstig is, aldaar APK gekeurd en via Duitsland is ingevoerd, zonder meer klaar om probleemloos de weg op te gaan in Nederland, mits de verzekering in orde is?

Indien u het toch vergeet zal het CJIB hier een boete voor sturen. Dat staat er omdat een brommer niet APK gekeurd hoeft te worden. Wellicht kunt u de APK keuringseisen of belangrijker nog de RDW keuringseisen voor het kenteken doorgeven aan de verkoper in Duitsland zodat deze kan laten checken of de auto aan alle eisen voldoet.

Nadat de auto is goedgekeurd, moet de uitvoerder van de keuring de auto afmelden. Dit laatste is vooral handig wanneer jij je auto wilt gaan verkopen. Ook telt het gewicht mee. In dit geval heb je namelijk geen APK-plicht meer en hoef je auto dus niet meer gekeurd te worden.

Hierbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen autos met een bouwjaar vanaf 1 januari en van vr 1 januari Alleen de RDW mag daarna de nieuwe apk uitvoeren.

Pas het toe op een vaste leeftijd van de auto. Een gloednieuwe auto hoeft de eerste vier jaar niet op voor een algemene wanneer moet nieuwe auto gekeurd worden keuring. Zie exact hoeveel wegen belasting je moet betalen voor een voertuig.

Laat u uw auto binnen 2 maanden voordat de apk vervalt keuren? Stempels in boekjes zijn immers zo geplaatst. Is de auto afgekeurd, dan mag je er in principe niet meer mee rijden.

Herinnering voor de apk

Wanneer moet de auto uiterlijk gekeurd worden? Je moet bij de http: Ga ook niet proefrijden in een auto zonder geldig APK. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu. Algemene Periodieke Keuring interval Niet iedere auto hoeft elk jaar gekeurd te worden. De koper kan het onderhoudsschema dan opvragen en weet dat er niet met de boekjes gerommeld is. De APK keuring zegt niet veel over de motorische staat van de auto.

Wil je meer weten over een specifiek voertuig. Doe dit rond de APK datum en dan weet je dat je op den duur twee vliegen in een klap kunt slaan, namelijk onderhoud op het moment van de APK intervaldatum. Wilt u dit toch! De keuring is namelijk wettelijk verplicht. Een APK keuring op datum zoeken kun je om twee redenen doen.

Vanaf welke leeftijd van de auto moet de eerste APK worden uitgevoerd?

De meeste auto's van die leeftijd bestaan bv uit onderdelen van meerdere jaartallen. Dan moet deze na de keuring beschikbaar blijven voor een steekproefkeuring door de RDW. Dit bekent dat als mijn APK op 14 oktober verlengd moet worden en ik de auto op 14 september laat keuren de nieuwe datum 14 oktober van het jaar daarop wordt en dus niet 14 september. Import check Is een auto geimporteerd?

De eigenaar hoeft dit niet te doen. Editor juni 26, dan kan het zelfs zo wezen dat de verzekering niet uitkeert. Rijd je rond met een wanneer moet nieuwe auto gekeurd worden met een verlopen keuring en raakt je betrokken bij een aanrijding, gelden andere regels. Alleen de RDW mag daarna de nieuwe apk uitvoeren. Voor autos die rijden op LPG of diesel, at 9: De RDW verstuurt deze per post!

Auto’s vanaf dertig jaar oud zijn vrijgesteld

Daniël mei 13,  at 8: Waarom een RDW check doen? Maar omdat alle gegevens van de kenteken check, zoals onder andere de APK vervaldatum, afkomstig zijn van de RDW en de VWE weet je bij het uitvoeren van een kenteken check zeker dat je betrouwbare informatie tot je beschikking krijgt.

Zoek in onze database met alle kentekens van Nederland. Onderhoudsschema auto opvragen Opvragen wat de onderhouds intervallen wanneer moet nieuwe auto gekeurd worden van een auto. Mensen die de APK vervaldatum opvragen voor hun eigen auto doen dit vaak uit voorzorg.

Ben je de rechtmatige eigenaar van het voertuig, moeten eens in de twee jaren voor de APK keuring. Op het keuringsrapport staat de datum waarop de auto gekeurd moet zijn. Laatste Blogs Huurkoop auto: In het keuringsrapport komt te staan wanneer de auto gekeurd is en of de auto is goedgekeurd.

De autos van na 1 januariwanneer moet nieuwe auto gekeurd worden, dan stuurt de Kenmerken van een longontsteking jou een brief waarin zij je helpen herinneren dat je APK keuring binnenkort gaat verlopen!

APK keuring datum opzoeken

Koop je een auto bij een garagebedrijf dan is het slim de auto met nieuwe APK te laten opleveren. Details van elke auto zoals geregistreerd bij het RDW.

Op de website van RDW staat hoe vaak auto's voor de apk moeten worden gekeurd. Naat april 14,  at

U bent verplicht mee te werken aan de steekproef. De RDW stuurt weliswaar een herinneringsbrief, maar die kan in geval van vakantie op een slecht moment aankomen. Mag ik een apk keuring en onderhoudsbeurt bij een garage wanneer moet nieuwe auto gekeurd worden uitvoeren als de auto op iemand anders zijn naam staat, of moet de eigenaar mee.

We respecteren uw privacy en die van andere gebruikers.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0