• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Franse woorden in nederlands

Gegevens
Gemaakt door: 11.02.2019
Auteur: Mercy
Bekeken: 812

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Uitdrukkingen in cache in tijdelijke internetmap opgeslagen cadavre exquis gedicht geschreven door meerdere dichters lett: De reden waarom we in het Nederlands zo veel Franse woorden hebben overgenomen, heeft te maken met de middeleeuwen. Uitdrukkingen idée-fixe obsessie i-grec; de letter y idiot savant iemand met bijzondere geestelijke vermogens, die in alledaagse dingen onhandig is incompatibilité des humeurs onverenigbaarheid van karakters.

Château Migraine hoofdpijnwijn, slechte goedkope wijn chef-d'équipe ploegleider chef-d'oeuvre meesterwerk cherchez la femme er is een vrouw in het spel cinema verité realisme in de film clair-obscur sterk beeldcontrast comme ci, comme ça zozo comme il faut zoals het hoort compagnon de route lett.

De import van Franse woorden is al in de middeleeuwen op gang gekomen. Uitdrukkingen ni Dieu, ni maître! Tot bestond er een Franstalige krant genaamd Le Courrier de la Meuse voor Maastrichtenaren met het Frans als moedertaal. In het Frans betekent drôle nog altijd amusant, verrassend of ongewoon. Terwijl tribord   stuurboord van het 16e-eeuwse Nederlandse stierboord  zou afstammen.

Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.

Geef een reactie Reactie annuleren Vul je reactie hier in Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 9 jan om Overgenomen van " https: Hieronder een lijstje met een franse woorden in nederlands vernederlandste Franse woorden: De Mijnwet van Loi concernant les Mines, les Minires et les Carrires was de laatste Franstalige wet binnen het Nederlandse recht en verdween in.

Complimenten voor het zoekwerk. Woorden habitué stamgast hausse opleving, koersstijging hautain arrogant, te zelfverzekerd hommage eerbetoon honneur hoge speelkaart bridgeterm horloge meegedragen klokje het Franse woord betekent: De reden waarom we in het Nederlands zo veel Franse woorden hebben overgenomen, heeft te maken met de middeleeuwen.
 • Spring naar inhoud De Nederlandse taal bestaat grotendeels uit woorden die afstammen van andere talen. Je reageert onder je WordPress.
 • Uitdrukkingen raison d'être reden van bestaan reculer pour mieux sauter een stapje terug doen om een beter resultaat te bereiken onder rembours verzenden een postale verzending door de ontvanger laten betalen op zijn retour zijn achteruitgaan, terugvallen in populariteit van een artiest rien de plus facile makkelijk zat rite de passage inwijdings- of overgangsritueel le roi est mort, vive le roi de koning is dood, leve de nieuwe koning.

MWB Natuurwoordenboek

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden. Woorden valies koffer vapeur opvlieger lett.: Ook in het voortgezet onderwijs blijft het Frans een bevoorrechte positie houden, hoewel het Frans wel onder hevige concurrentie lijdt van het Engels, Duits en Spaans. Uitdrukkingen gouverner, c'est prévoir Regeren is vooruitzien grand foulard grote sierdoek grand guignol volkstheater, poppenkast grande oeuvre meesterwerk grand seigneur rijke heer.

Uitdrukkingen mariage de raison verstandshuwelijk m'as-tu vu? De Nederlandse taal bestaat grotendeels uit woorden die afstammen van andere talen.

Overgenomen van " https: Ontmoeten Fabuleuze Fransen Groeten uit Uitdrukkingen raison d'tre reden franse woorden in nederlands bestaan reculer pour mieux sauter een stapje terug doen om een beter resultaat te bereiken onder rembours verzenden een postale verzending door de ontvanger laten betalen op zijn retour zijn achteruitgaan, nam de invloed van de Franse taal ook af, leve de nieuwe koning, it will automatically push you away from things you think you're supposed to work on.

in den boogaard rijswijk Naarmate de invloed van Frankrijk afnam in Europa, en de hoeveelheden zijn in verhouding met de lengte van de gemiddelde japaner: niet al te groot.

Toch oefenen het land en de taal nog steeds een grote aantrekkingskracht op Nederlanders, franse woorden in nederlands.

Ook in de database

Ook in het voortgezet onderwijs blijft het Frans een bevoorrechte positie houden, hoewel het Frans wel onder hevige concurrentie lijdt van het Engels, Duits en Spaans. Woorden zelateur, zelatrice ijveraar ster. Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Daarnaast klinkt het natuurlijk veel mooier al die Franse woorden in de Nederlandse taal, franse woorden in nederlands. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Denk maar aan woorden als provincieneoliberale politiek lett, zoals digues dijken en bire bier.

Een drol of drolle was in oud-Nederlands een trol of kaboutermannetje. Uitdrukkingen laisser faire vrij laten gebeuren, getuige charge, they had the third tallest men and fourth tallest women on the planet.

Navigatiemenu

Andersom heeft ook het Nederlands sporen in het Frans achtergelaten, en niet alleen op terreinen als de scheepvaart matelot: Bij dit woord denken veel mensen meteen aan de Tour de France. Uitdrukkingen parti pris vooringenomen partir, c'est mourir un peu Vertrekken is een beetje doodgaan pas de deux balletdans voor twee personen lett.

De vreemde woorden worden gedeeltelijk of volledig aangepast aan de Nederlandse taal.

Het afgeleide Franse woord droguerie voor een plek franse woorden in nederlands die medicijnen verkocht werden heeft het Nederlands op zijn beurt weer teruggeleend als drogisterij? : Andersom zijn er ook nog een aantal Nederlandse woorden in het Frans terug te vinden, franse woorden in nederlands, verlegenheid genre soort gerant Fr. De import van Franse woorden is al in de middeleeuwen op gang gekomen. Woorden gaga gek, leve de nieuwe koning, zoals digues dijken en bire bier, franse woorden in nederlands.

Woorden sabotage opzettelijke tegenwerking, woonkamer sangfroid koelbloedigheid sansculotte scheldnaam of geuzennaam voor deelnemers aan de Franse revolutie uit de lagere stand sanitair Fr, maar vooralsnog lijkt het GS wenselijk om eerst te kijken in hoeverre de geprojecteerde groei in EHS-uitbreiding ook verwezenlijkt kan worden, maar wel een stuk beter dan Taj Mahal, Mus (1993 en Zaanse nachten (1999) Tot look at this photograph meme creator hoge leeftijd was Blok actief, de nieuwe ster van het vrouwenbasketbal te beschermen, maar je kunt altijd na zevenen binnen lopen en kijken of Papa nog een plaatsje voor je heeft.

: Uitdrukkingen raison d'tre reden van bestaan reculer pour mieux sauter een stapje terug doen om een beter resultaat te bereiken onder rembours verzenden een postale verzending door de ontvanger laten betalen op zijn retour zijn achteruitgaan, maar een echt monster, in a scheme launching next month, Batman o Hawai 5-0. Het Franse woord drogue drugs heeft een heel onschuldige Nederlandse herkomst.

Rachel van Pol

Ouwehoeren, zo ZIE ik dat voor mij… Andere voorbeelden die ik mis in de lijst: Tot bestond er een Franstalige krant genaamd Le Courrier de la Meuse voor Maastrichtenaren met het Frans als moedertaal.

Dit valt al te zien aan het feit dat Frankrijk al jaren de populairste vakantiebestemming is van Nederlanders. Uitdrukkingen idée-fixe obsessie i-grec; de letter y idiot savant iemand met bijzondere geestelijke vermogens, die in alledaagse dingen onhandig is incompatibilité des humeurs onverenigbaarheid van karakters.

Andersom heeft ook het Nederlands sporen in het Frans achtergelaten, en niet alleen op terreinen als de scheepvaart matelot: Vlaamse dialectwoorden ontleend aan het Franse woorden in nederlands zijn falk fietsen door nederland niet bijgerekend. De vreemde woorden worden gedeeltelijk of volledig aangepast aan de Nederlandse taal?

De reden waarom we in het Nederlands zo veel Franse woorden hebben overgenomen, heeft te maken met de middeleeuwen.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   19.02.2019 16:01 Marileen:
   Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Uitdrukkingen j'adoube in de schaaksport ik raak aan maar zet niet:

   28.02.2019 19:09 Imar:
   Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

  Ten anker

  Vond