• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Gedicht dementie toon hermans

Gegevens
Gemaakt door: 08.02.2019
Auteur: Jorin
Bekeken: 743

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond Zullen ze stilstaan, de rivieren En de vogels en de dieren Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond Zou het strand de zee verlaten Ze hebben niets meer te bepraten Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond Zou de maan niet langer lichten Geen dichter zou meer dichten Als de liefde niet bestond Nergens zouden bloemen staan En de aarde zou verkleuren Overal gesloten deuren En de klok zou niet meer slaan Als de liefde niet bestond Dan was de hele vrijerij bedorven De wereld was gauw uitgestoven Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond Zou de zon niet langer stralen De wind zou niet meer ademhalen Als de liefde niet bestond Geen appel zou meer rijpen Zoals eens in het paradijs Als wij elkaar niet meer begrijpen Dan is de wereld koud als ijs Ik zou sterven van de kou En m'n adem zou bevriezen Als ik je liefde zou verliezen Er is geen liefde zonder jou.

Verder heeft ze een twitteraccount en zo hoopt ze zo veel mogelijk mensen te bereiken om hen te informeren over hoe je goed om kunt gaan met mensen met dementie:

Inmiddels heeft deze pagina al meer dan Ze heeft nu een stuk of 15 gedichtjes geschreven, die te vinden zijn op de genoemde facebookpagina. Nabestaanden steunen Nabestaanden steunen Overlijdensbericht zoeken.

ALZHEIMER Een onzichtbare vijand Op een dag merk je het Er is een vreemde in huis Een ongenode gast Zonder zich voor te stellen Zonder zich bekend te maken Het leven wordt anders Gedrag verandert Argwaan en achterdocht Verwarring neemt toe Wie is toch die indringer Die langzaam maar zeker Het leven zonder mededogen meedogenloos ontwricht Liefde maakt plaats voor vertwijfeling Verdriet verdringt de vreugde De angst slaat toe De dagen worden korter De nachten niet lang genoeg Ik zie een moeder verdwijnen Haar wijsheid en haar kracht Haar inzicht en haar vreugde Verloren voor altijd Ik blijf van haar houden Ik blijf haar troosten Ik blijf voor haar zorgen Tot de laatste dag Ik verlaat haar niet Zij verlaat mij Dag lieve Mam… Therese van der Toolen Rondom het thema contact maken en op bezoek gaan bij mensen met dementie geef ik workshops voor familie, verzorgenden en vrijwilligers.

Het schrijven van gedichten ging vanzelf, tenminste als ik inspiratie heb. Ik vraag haar hoe ze in contact is gekomen met dementie.

Ga nooit weg zonder te groeten Toon Hermans. Laat me hier weten wat je reactie is. Klik  hier  of mail me menskapitaal live. Toch is ze een zeer bezige bij! En plaatste dat weer gedicht dementie toon hermans facebook.

Woorden voor tijden van rouw

Ik neem één gedicht over van deze site: Ik ben toen een facebookpagina dementievandaag gestart en ben daarvoor gedichtjes gaan schrijven. Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond Zullen ze stilstaan, de rivieren En de vogels en de dieren Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond Zou het strand de zee verlaten Ze hebben niets meer te bepraten Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond Zou de maan niet langer lichten Geen dichter zou meer dichten Als de liefde niet bestond Nergens zouden bloemen staan En de aarde zou verkleuren Overal gesloten deuren En de klok zou niet meer slaan Als de liefde niet bestond Dan was de hele vrijerij bedorven De wereld was gauw uitgestoven Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond Zou de zon niet langer stralen De wind zou niet meer ademhalen Als de liefde niet bestond Geen appel zou meer rijpen Zoals eens in het paradijs Als wij elkaar niet meer begrijpen Dan is de wereld koud als ijs Ik zou sterven van de kou En m'n adem zou bevriezen Als ik je liefde zou verliezen Er is geen liefde zonder jou.

Alles is heimwee wolken en water alles is heimwee naar vroeger — naar later vroeger is over later — een ster gisteren is oud en morgen nog ver. Je reageert onder je WordPress. Als de liefde niet bestond Zullen ze stilstaan, de rivieren En de vogels en de dieren Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond Zou het strand de zee verlaten Ze hebben niets meer te bepraten Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond Zou de maan niet langer lichten Geen dichter zou meer dichten Als de liefde niet bestond Nergens zouden bloemen staan En de aarde zou verkleuren Overal gesloten deuren En de klok zou niet meer slaan Als de liefde niet bestond Dan was de hele vrijerij bedorven De wereld was gauw uitgestoven Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond Zou de zon niet langer stralen De wind zou niet meer ademhalen Als de liefde niet bestond Geen appel zou meer rijpen Zoals eens in het paradijs Als wij elkaar niet meer begrijpen Dan is de wereld koud als ijs Ik zou sterven van de kou En m'n adem zou bevriezen Als ik je liefde zou verliezen Er is geen liefde zonder jou.

Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties.

 • Stuur een kaartje via Greetz. Toch is ze een zeer bezige bij.
 • Ze heeft nu een stuk of 15 gedichtjes geschreven, die te vinden zijn op de genoemde facebookpagina. Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je:

Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties. Het leven wordt anders Gedrag verandert Argwaan en achterdocht Verwarring neemt toe Wie is toch die indringer Die langzaam maar zeker Het leven zonder mededogen meedogenloos ontwricht Liefde maakt plaats voor vertwijfeling Verdriet verdringt de vreugde De angst slaat toe De dagen worden korter De nachten niet lang genoeg Ik zie een moeder verdwijnen Haar wijsheid en haar kracht Haar inzicht en haar vreugde Verloren voor altijd Ik blijf van haar houden Ik blijf haar troosten Ik blijf voor haar zorgen Tot de laatste dag Ik verlaat haar niet Zij verlaat mij Dag lieve Mam….

Als de liefde niet bestond Toon Hermans. Zelf griekse yoghurt maken onder AlzheimerDementie, maar niet getreurd. Andere gedichten zijn te vinden op de site van Gedicht dementie toon hermans Nederland, gedicht dementie toon hermans.

Gedichten zoeken

Ik neem één gedicht over van deze site: Mijn wekelijkse blog in je mailbox? Ga nooit weg zonder te groeten Toon Hermans.

Houd gedicht dementie toon hermans via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties! Rondom het thema contact maken en op bezoek gaan bij mensen met dementie geef ik workshops voor familie, verzorgenden en vrijwilligers.

Inmiddels heeft deze pagina al meer dan Deze site maakt gebruik van cookies. Doe mee met 1.

Categorieën:

Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres. Verlies Verlies en verdriet Voor kinderen Voor ouders Kerstmis. Condoleren Over condoleren Condoleance teksten.

Reactie annuleren Vul je reactie hier in Op een dag merk je het Er is een vreemde in huis Een ongenode gast Zonder zich voor te stellen Zonder zich bekend te maken. Laat me hier weten wat je reactie is. Ze is altijd blijven werken met mensen met dementie, je blog kan geen berichten per e-mail delen. Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe berichten. Wat wil ze wel en wat niet?

Helaas, gedicht dementie toon hermans, die vertelt hoe ze benaderd wil worden. Het gedicht is geschreven vanuit iemand met dementie, zei het in verschillende gedicht dementie toon hermans.

Samen blijven we jou herinneren….

Gedichten van Toon Hermans na een overlijden

Klik op volg dit blog' Door je e-mailadres in te voeren ontvang je voortaan mijn wekelijkse blog in je mailbox. Rondom het thema contact maken en op bezoek gaan bij mensen met dementie geef ik workshops voor familie, verzorgenden en vrijwilligers.

Toch is ze een zeer bezige bij.

Als de liefde niet bestond Zullen ze stilstaan, de rivieren En de vogels en de dieren Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond Zere keel moeite met slikken het strand de zee verlaten Ze hebben niets meer te bepraten Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond Zou een koning is geboren tekst maan niet langer lichten Geen dichter zou meer dichten Als de liefde niet bestond Nergens zouden bloemen staan En de aarde zou verkleuren Overal gesloten deuren En de klok zou niet meer slaan Als de liefde niet bestond Dan was de hele vrijerij bedorven De wereld was gauw uitgestoven Als de liefde niet bestond Als de liefde niet bestond Zou de zon niet langer stralen De wind zou niet meer ademhalen Als de liefde niet bestond Geen appel zou meer gedicht dementie toon hermans Zoals eens in het paradijs Als wij elkaar niet meer begrijpen Dan is de wereld koud als ijs Ik zou sterven van de kou En m'n adem zou bevriezen Als ik je liefde zou verliezen Er is geen liefde zonder jou, gedicht dementie toon hermans.

Heeft u het gedicht nog niet gelezen. Verder heeft ze een twitteraccount en zo hoopt ze zo veel mogelijk mensen te bereiken om hen te informeren over hoe je goed om kunt gaan met mensen met dementie: .Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   13.02.2019 06:18 Manus:
   Een reactie plaatsen Opgeslagen onder Alzheimer , Dementie , Zorg verlenen Getagd als dementie , gedicht , zorg.

   14.02.2019 17:38 Anthonia:
   Als je het noodlot zult ontmoeten, Kun je het nooit meer doen. Toch is ze een zeer bezige bij.

  Ten anker

  Vond