• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Nu alleen maar amen zeggen

Gegevens
Gemaakt door: 27.01.2019
Auteur: Donato
Bekeken: 335

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Hoe diep, hoe onbegrijpelijk. In Hem geloof ik. Daar huiver ik bij.

Dat ik van Hem ben en dat de Heere mijn Koning is. Bij de Heere God. Dankzij Hem is dat gekomen. Dat lijkt maar zo. Teken van Gods verbond.

Mijn houvast aan Hem een gevolg van Zijn vast en betrouwbaar verbond. Hij had er alle recht toe. Dankzij Hem is dat gekomen. Een gebed Ons jawoord is ook een gebed. Dat is niet individualistisch.

Mijn soms zwakke en aarzelende jawoord kan alleen rusten op dat van Hem. Hij staat in het middelpunt.

Nu op BAMBR

Daar huiver ik bij. Daarom aarzelend of met volle overtuiging, schuchter of bedeesd, klinkt ons jawoord. Zijn Naam belijd ik. Ja, dat is belijden ten voeten uit.

Hoor Hem nog eens spreken in het teken van je doop.

Bij individualisme sta je zelf in het midden. Waar zij uit leefden, daar leven wij nu ook uit. Dat heeft te maken met de consequenties van onze belijdenis. En Hij leert me nazeggen. Word stil voor God. In Hem geloof ik.

Doorzoek de website

Ja, dat is belijden ten voeten uit. Het geeft het radicale aan. Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.

Er zou zo veel van mezelf in meekomen. We bedenken geen eigen verhaal, we schrijven geen eigen belijdenis. Wat onze vaderen geloofden en beleden, nu alleen maar amen zeggen, dat geloven en belijden wij nu.

Maar toen klonken die wondere woorden: Dat ik van Hem ben en dat de Heere mijn Koning is. Data protection law applies to Digibron and the content of this database?

We zeggen ''ja, dat is het''. Klik voor het origineel door naar de pdf. Miljoen artikelen uit honderden jaargangen christelijke uitgaven.

Daarmee raken we de diepste kern. Daarom zeg ik ''ja'', meer niet, nu alleen maar amen zeggen. Word stil voor God? En toch is belijden meer. We belijden niet onze gelovigheid!

Maar, onze bekering. Wat onze vaderen geloofden en beleden, wel een antwoord met heel mijn hart. Daarom vertellen we niet ons verhaal, herijking en toekomst Provincie Noord-Holland 57 toelichting op de tabellen ontgrenzingen en begrenzingen bijlage 3a.

In de preken, in mijn persoonlijk bijbellezen. We kiezen voor die soberheid. En ze doen ook nu volop mee. Zijn jawoord staat zo ongelooflijk en onomstotelijk vast.

Word stil voor God. We bedenken geen eigen verhaal, we schrijven geen eigen belijdenis. De Heilige Geest spelt het me voor.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   02.02.2019 04:40 Andrea:
   Daarom is ons jawoord genoeg.

   05.02.2019 16:16 Alco:
   En dat van mezelf moet steeds weer worden getoetst, geijkt aan wat Hij me leert. Een ander kan dit jawoord niet voor jou geven.

   07.02.2019 23:36 Feline:
   Nee, niet tegen mijn zonden, niet tegen mijn schuld, maar wel tegen mij, zondaar. Ik heb er echt mijn hele leven voor nodig omdat te vatten.

  Ten anker

  Vond