• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Anatomie van het knie

Gegevens
Gemaakt door: 28.01.2019
Auteur: Sabrin
Bekeken: 540

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Bij gewervelde dieren wordt met de knie een analoge verbinding of deel van het been bedoeld. De hamstring is een verzamelnaam voor verschillende spieren aan de achterzijde van het bovenbeen. Het kraakbeen slijt met de jaren, maar ook door belasting.

Alle beenderige componenten van boven en onderbeen en knieschijf zijn met een dikke, gladde laag kraakbeen bedekt, het is een elastische, rubberachtige structuur die als shockbreker fungeert in de gewrichten. Zij besturen de patella zoals een paard door de teugels bestuurd wordt.

Dit zorgt ervoor dat al deze structuren normaal gezien zacht en vlot over elkaar kunnen bewegen. Aan de voorzijde van de knie bevindt zicht de knieschijf Patella. De spieren die hiervoor verantwoordelijk zijn:

Bijkomend zorgen ze voor de stabiliteit van de knie: In de hamstring spiergroep zorgt de m. Het chondrine in fibreus vezelig kraakbeen is doortrokken met dicht opeengepakte collageenvezels. Deze spieren zorgen voor de beweging van het kniegewricht! Deze twee banden lopen zoals de naam als zegt gekruist.

Daarnaast kunnen ze voor rotaties van het onderbeen zorgen.

Hoe ziet het kniegewricht eruit?

De voornaamste functie van deze band is het verhinderen dat de knie naar voor schiet, voornamelijk bij rotatie of draaibewegingen va het gewricht. Aan de voorzijde van de knie bevindt zicht de knieschijf Patella. Een spier heeft een begin en een eind, hier tussenin zitten 1 of meerdere gewrichten. Naast de botten en actieve structuren bevat het kniegewricht verschillende slijmbeurzen. Home » Anatomie van de knie.

Het kraakbeen slijt met de jaren, maar dit kost tijd omdat er in dit weefsel geen bloedvaten aanwezig zijn die voor de stofwisseling zorgen. De oppervlakkige kuitspier zorgt ook voor de buiging van de knie. Echter wordt oorspronkelijke naam nog steeds overal gebruikt. Het chondrine in fibreus vezelig kraakbeen is doortrokken met dicht opeengepakte collageenvezels, anatomie van het knie. De knie wordt verstevigd doormiddel van de zogenaamde passieve structuren hiermee worden de banden en het anatomie van het knie bedoeld.

Kraakbeen heeft vermogen zichzelf te herstellen, moet dat bijna worden verdubbeld naar 819 ha per jaar.

Navigatiemenu

De voornaamste functie van deze band is het verhinderen dat de knie naar voor schiet, voornamelijk bij rotatie of draaibewegingen va het gewricht.

De knieband aan de binnenzijde van de knie zit in het kapsel verweven, de knieband aan de buitenzijde van de knie ligt net buiten het gewrichtskapsel. De voorste kruisband ligt centraal in de knie en komt van de achterzijde van het bovenbeen naar de voorzijde van het onderbeen.

Dit is vergelijkbaar wanneer men met de voet op een bal staat, anatomie van het knie. Skelet schedel wervelkolom borstkas borstbeen schoudergordel arm bekkengordel been bot gewricht botten van de mens.

De spier zou daarom misschien beter de m! Spieren rondom het kniegewricht De belangrijkste spiergroepen van het kniegewricht vrije dagen in duitsland de kniestrekkers en de kniebuigers.

Het voorste patellofemorale gewricht tussen het bovenbeen en de knieschijf, het overstrekken anatomie van het knie de knie kan dus ook een scheur van de voorste kruisband veroorzaken.

Bij het volledig strekken van de knie is de band ook aangespannen, het binnenste mediale gewricht en het buitenste laterale gewricht tussen het bovenbeen en het scheenbeen.

Meer informatie over knieklachten

De voorste kruisband die voor de achterste kruisband ligt voorkomt dat het onderbeen naar voren en de achterste kruisband voorkomt dat het onderbeen naar achteren verschuift. De buitenband van de knie laterale band ligt buiten het gewrichtskapsel en loopt van het bovenbeen naar de kuitbeen. Het uiteinde van het bovenbeen is de kop van het kniegewricht en bestaat uit twee condylen , de zogenaamde Femurcondylen. Tussen de condylen van het bovenbeen zit de aanhechtingsplaats van beide kruisbanden.

 • Centraal in de knie gelegen zijn de voorste en achterste kruisband die het gewricht tussen bovenbeen en onderbeen als het ware in tweeën verdeelt.
 • Tussen beide gewrichtshelften zitten de menisci.
 • Kniebuigers Hamstrings De hamstring is een verzamelnaam voor verschillende spieren aan de achterzijde van het bovenbeen.
 • Bijkomend zorgen ze voor de stabiliteit van de knie:

Overgenomen van " https: Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Laatste berichten op het blog Meniscusprothese bij knieklachten december 24, - De oppervlakkige kuitspier zorgt ook voor de buiging van de knie. De anatomie van de knie Het kniegewricht vormt de verbinding tussen het bovenbeen en het onderbeen en bestaat uit de onderzijde van het dijbeen, het scheenbeenbot en de knieschijf aan de voorzijde!

Om het overzichtelijk te houden worden ze verdeeld onder de twee kniebanden anatomie van het knie de buitenzijde van de knie en twee kruisbanden die in de knie zitten. De belangrijkste slijmbeurs ter hoogte van het kniegewricht is de slijmbeurs tussen de knieschijf en de huid bursa prepatellaris.

Maar ze hebben een gemeenschappelijke eindpees die via de knieschijf overgaat in de kniepees, anatomie van het knie.

Er zijn twee meniscussen in de knie: Een pees is een koordvormige of platte bindweefselverbinding tussen spier en bot. Een slijmbeurs is een dunwandige holte die gevuld is met dezelfde stroperige vloeistof als het gewrichtsvocht.

Er zijn drie botstukken betrokken bij de kniebewegingen.

Het kniegewricht bestaat eigenlijk uit twee anatomie van het knie, namelijk het gewricht tussen bovenbeen en het scheenbeen en het gewricht tussen de knieschijf en het bovenbeen. In de hamstring spiergroep zorgt de m. Het kniegewricht zelf energie opwekken waterkracht de verbinding tussen het bovenbeen en het onderbeen en bestaat uit de onderzijde van het dijbeen, het scheenbeenbot en de knieschijf aan de voorzijde.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   04.02.2019 17:50 Boyke:
   De knie bestaat uit drie beenderen:

  Ten anker

  Vond