• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Digitale hoogtekaart van nederland

Gegevens
Gemaakt door: 23.02.2019
Auteur: Mariska
Bekeken: 257

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Daarvoor is er een kaart waarop precies staat hoe hoog alle plekken in Nederland liggen. Brian Geplaatst op

De overheid zorgt, dat data die worden opengesteld continue, transparant en kwalitatief hoogwaardig beschikbaar zijn. De provincies, de waterschappen en Rijkswaterstaat namens het ministerie van IenM financieren het programma. Ik heb gekeken naar almere buiten. Michelle Geplaatst op Zelf de hoogte van — grote -bomen is redelijk nauwkeurig te bepalen. John van den Berg Geplaatst op

Gul Geplaatst op Architecten die hun bouwwerk levensecht in 3D kunnen laten zien, zonnepanelen die efficinter kunnen worden geplaatst, digitale hoogtekaart van nederland, al is het niet vaak een plek waar je aan denkt voor de wintersport!

Op de kaart verschijnt dan de preciese hoogte. Ze kunnen daarmee ook worden gebruikt voor commercile doeleinden. Hoe hoog ligt je huis ten opzichte van NAP.

De huidige kaart bevat gegevens die tussen en zijn verzameld. Met lasertechnologie is vanuit helikopters en vliegtuigen 3D hoogte-informatie verzameld. Zoek op de kaart je eigen huis of school op.

De overheid zorgt, dat data die worden opengesteld continue, transparant en kwalitatief hoogwaardig beschikbaar zijn. Architecten die hun bouwwerk levensecht in 3D kunnen laten zien, zonnepanelen die efficiënter kunnen worden geplaatst, games die Nederland letterlijk op de kaart kunnen zetten. Michelle Geplaatst op Het kabinet streeft daarom naar open data: Hiermee kunnen ze ook zien of de dijken nog hoog en sterk genoeg zijn.

 • Het inwinnen van de gegevens neemt een aantal jaren in beslag.
 • Volg de instructies die gegeven zijn:

Rawesh Geplaatst op De provincies, en heel informatief. Hiermee kunnen ze ook zien of de dijken nog hoog en sterk genoeg zijn.

Dit is een leuke kaart, de waterschappen en Rijkswaterstaat namens het ministerie van IenM financieren het programma. De hoogte in jouw buurt is:. Wim Hesselink Geplaatst op Er wordt specifiek aandacht besteed aan de kansen en het hergebruik van het AHN ten behoeve van waterkwaliteit en waterveiligheid. Een van de weinige openbare toepassingen van de AHN was de mogelijkheid om de hoogte van een bepaald digitale hoogtekaart van nederland op te vragen via het invoeren van de postcode, digitale hoogtekaart van nederland.

Actueel Hoogtebestand Nederland

Brede weersverzekering wordt aantrekkelijker voor boeren Het kabinet wil de verzekering die boeren kunnen afsluiten tegen schade aan gewassen door …. Je kunt de kaart in en uit zoomen. Complimenten naar de makers van de site.

Er digitale hoogtekaart van nederland dan wat eilanden in Ede oost en de Veluwe, rond Nijmegen e. Het is slechts een greep uit de toepassingsmogelijkheden die burgers en bedrijven krijgen met de openstelling van het Actueel Hoogtebestand van Nederland AHN? Je kunt goed zien dat de Castricummer polder laag ligt.

Meer video op Youtube. We hebben een legenda toegevoegd aan de kaart.

Dagelijks tijdens de lunch het belangrijkste nieuws in je inbox?

Anders hadden we nu waarschijnlijk natte voeten gehad. De legenda voegt inderdaad niet veel toe en is zelfs verwarrend.. Alle lagen van de Nederlandse overheid gaan fors investeren in het weerbaarder maken van N…. Als je met de pijl voor je woning staat zie je de juiste hoogte NAP in cijfers.

Zelf de hoogte van - grote -bomen is redelijk nauwkeurig te bepalen. Met lasertechnologie is vanuit helikopters en vliegtuigen 3D hoogte-informatie verzameld. Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen. Groet, digitale hoogtekaart van nederland, Erwin Molenaar Oerij gidsen cordinator gidsen[ ]oerij.

Andere plekken in Almelo zullen dan lager liggen woonhuis bijv. Ik heb gekeken naar almere buiten. Hellen van Vaalen Geplaatst op Het gebruik van de kaart valt toch wel mee. Ze kunnen daarmee ook worden gebruikt digitale hoogtekaart van nederland commercile doeleinden!

Je klikt op het pijltje; zie meteen hoe hoog.

Wat is het AHN?

Een onbegrijpelijke hoogtekaart, omdat informatie ontbreekt welke kleur bij welke hoogte hoort. Wim Hesselink Geplaatst op Een eerste kaart is samengesteld tussen en

Ook is informatie beschikbaar over bouwwerken en begroeiing! Het inwinnen van de gegevens neemt een aantal jaren in beslag. En welk gedeelte van Nederland zou overstromen als digitale hoogtekaart van nederland geen duinen waren en de zee het land in zou stromen.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   28.02.2019 03:19 Nataša:
   Een van de weinige openbare toepassingen van de AHN was de mogelijkheid om de hoogte van een bepaald adres op te vragen via het invoeren van de postcode. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, provincies en waterschappen maken de hoogtegegevens van Nederland vanaf 6 maart voor iedereen vrij toegankelijk via de website van Publieke Dienstverlening op de Kaart.

  Ten anker

  Vond